Gedeon Richter Eestil kolmandant aastat käibekasv

Indrek Kald 12. mai 2014, 16:07

Ungari ravimifirma Gedeon Richter mullune käive Eestis oli 2,96 miljonit eurot, kasvades aastaga 4%.

Ettevõte käive Balti riikides kasvas samuti 4% ja oli 15,5 miljonit eurot, maailmas 1,184 miljardit eurot, kasvades 4,8%.

Gedeon Richteri Eesti filiaali juhi Istv?n B?ni sõnul oli nende kasv sarnane siinse ravimituru ja emaettevõtte kasvuga. "Eesti ravimiturg kasvas mullu 4,2%, kogu Richter Group 4,8% meie 4%. Möödunud aasta oli meie filiaalile edukas, peale 2012. aasta suurt kasvu on mõneprotsendiline kasv hea saavutus," märkis ta.

"Meie käive kasvab juba kolmandat aastat, käesoleva aasta esimeses kvartalis kasvas läbimüük 40%. Kasvu taga on kindlasti asjaolu, et inimesed väärtustavad majandussurutise järel oma tervist üha rohkem," lisas ta pressiteates.

B?ni sõnul õnnestus neil geneeriliste ravimite hindade pideva languse foonil kasvada tänu uutele originaalravimitele.

Gedeon Richteri peakorter on Ungaris Budapestis. Ravimifirma on lisaks Kesk- ja Ida-Euroopale esindatud ka Lääne-Euroopa riikides ja Skandinaavias. Enam kui 110 aastase ajalooga ettevõttes töötab 10 200 inimest, esindused on 31 riigis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2014, 16:07

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing