Sormunen: oodata on investorite ülejooksu

14. mai 2014, 08:59

Kui Danske Banki juht Aivar Rehe ennustas pärast Ergo fondide liitumis Nordeaga konkurentsi tihenemist, siis Äripäeva finantskontroller ja endine börsitoimetuse juhataja Raivo Sormunen jäi Rehest pessimistlikumaks.

"Niigi paljud fondid on ühenäolised, sellepärast on kahju, et Ergo päris ära kaob," möönis ta. "Ei usu, et need fondid jäävad samanäolisteks, pigem sulanduvad nad mingi aja jooksul Nordea fondideks."

Sormuneni hinnangul investeerib Nordea pigem fondidesse, samal ajal kui Ergo oli omanäoline ja aktiivsem investor ja suunas investorite raha aktsiatesse ja võlakirjadesse. See, kui valutult läheb Nordea jaoks klientide ülevõtmine, sõltub tema sõnul eeskätt panga turundusest. "Kui öeldakse, et kõik jääb endiseks, siis alguses tõenäoliselt midagi ei muutu aga kui Ergo fondid sulanduvad Nordea fondidesse, siis usun, et aktiivsem ülejooksmine investorite seas ikka toimub," leidis ta.

Märtsis kirjutas Äripäev, et Ergo III samba pensionifondide maht on aastaga korralikult kukkunud. Ergo investeeringute juht Alo Alunurm kommenteeris toona, et languse põhjus on Ergo Funds'i otsus ettevõte investeeringute profiili muuta ning vähendada osalusi juhitavates pensionifondides.

Eile selgus, et kindlustusfirma Ergo müüb lähiajal kõik oma Eesti pensionifondid Nordea pangale, kes võidab tehinguga juurde 21 600 klienti ja 60 miljonit eurot fondimahtu. Sellele vaatamata jääb Nordea turuosalt viimaseks. Tehingu osapooled hoiduvad enne Finantsinspektsioonilt loa saamist kommentaaridest. Viimati toimus samas mahus tehing kümme aastat tagasi, kui LHV Varahaldus võttis üle Seesam Varahalduse pensionifondide juhtimise.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2014, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing