Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Valveseadmete maaletooja käive kasvas üle 30%

    Kolmes Balti riigis tegutsev valveseadmete maaletooja BK Eesti, kes tähistab tänavu oma 20. juubelit, kasvatas mullu oma käivet üle 30%. Tulemuste taga on suuresti uued IP- ehk võrguühendusega töötavad valvekaamerad ja -süsteemid.

    "Meie kontseptsioon on tegutsemise algusest peale olnud ainult seadmete müük. See tähendab, et meie ise oma seadmeid ei paigalda, mis annab meie klientidele kindluse, et me ei konkureeri nendega," sõnas BK Eesti üks omanikest ja juhataja Erik Rajamäe. "Oleme ainus turvaseadmete hulgimüüja, kes tegutseb kõigis kolmes Balti riigis, kus meil on kokku viis kontorit ning 40 töötajat. See annab meile eelised kauba hankimisel ja samas hea võimaluse olla klientide lähedal ning hoida ennast kursis nende vajadustega."
    Tänavu oodata samasugust kasvu. "Meie eesmärk on pakkuda oma klientidele nii kaupade kui teenuste osas parimat. Muidugi on väga meeldiv teenida aina suuremat kasumit ja kasvatada müüginumbrit, kuid meie põhirõhk on alati sellel, et klient jääks rahule ja tuleks ikka ja jälle meie juurde tagasi," sõnas Rajamäe. "Ootame sellelt aastalt eelmise aastaga võrreldavat kasvu."
    Rajamäe sõnul on edu taga ka tugev meeskond, kellest paljud on firmas töötanud 10 kuni 20 aastat. BK Eesti klientideks on suuremad ja väiksemad paigaldusfirmad ning edasimüüjad.
    Käesolev aasta on alanud isegi suuremas kasvutempos. "Oleme investeerinud palju rohkem reklaami ja teavitusse, oleme tõhustanud tehnilist tuge. Osalesime Eesti Ehitab 2014 näitusel, kus oli väga hea võimalus tutvustada Hikvisioni nutikaid videovalveseadmeid laiemale ringkonnale," märkis Rajamäe. Käesoleval aastal kasvas näiteks ettevõtte laopind 5 korda suuremaks endisest, mis Rajamäe sõnul aitab kaasa palju kiiremale ja mugavamale kaupade liikumisele.
    Aasta tagasi sõlmisid BK firmad koostöölepingu maailma kõige suurema videoseadmete tootjaga, Hiina firmaga Hikvision, saades nende ainuesindajaks Balti riikides. "See kõik annab BK Eesti kliendile kindluse, et meilt ostes saab ta kõige moodsama ja töökindlama süsteemi," sõnas Rajamäe.
    Ta lisas, et Hikvisioni tootevalik on väga lai, hõlmates kõikvõimalikke videolahendusi alates lihtsatest analoogkaameratest ja lõpetades keerukate ülemaailmses võrgus asuvate IP videosüsteemidega. Rajamäe sõnul on needsamad IP videoseadmed klientide lemmik. "Põhjus oli lihtne. Teiste tootjate IP videoseadmed olid juba pikka aega turul olemas, aga nendega ümberkäimine ja nende häälestamine oli keeruline, töökindlus kõikuv ning hinnaklass kõrge," märkis Rajamäe. "Hikvision lõi siin platsi puhtaks, põhimõtteliselt on nüüd tegemist Plug and Play süsteemiga, kus kõik on tehtud kliendi kasutusmugavuse huvides. Loomulikult on kõige tähtsam pildikvaliteet."
    Rajamäe sõnul on pildikvaliteet oluline, sest udustes kaadrites ei ole võimalik isikuid tuvastada. Tootega koos saab klient kaasa tasuta tarkvara, tasuta äpi, tasuta tehnilise toe.  "Tänasel päeval, mil inimesed on vahetanud oma vanad klahvitelefonid välja nutitelefonide vastu, annavad moodsad valveseadmed ülimugava võimaluse hoida igal ajahetkel silma peal sellel, mis on meile kõige tähtsam - olgu see siis kodus või tööl," sõnas Rajamäe. "Hiljuti oli mul isiklik kogemus, kus tänu kvaliteetsele videosalvestusele avastasin varguse minu enda maja ehitusplatsilt ja see viis ülikavala vargusskeemi paljastamiseni. Seega saan öelda, et kogu videosüsteemi maksumus tuli kolmekordselt tagasi."
    BK firmade asutaja Kevin Probert-Ehaver märkis, et valveseadmete turg on palju muutunud. "Aastal 1994 oli tüüpiline "valvesüsteem" hoonest väljapoole paigaldatud infrapunaandur, mis liikumise korral lülitas sisse halogeenlambi. Tänasel päeval saab valveobjekte kontrollida mobiiltelefoni või äpi kaudu ja jälgida oma nutitelefoni ekraanil eemal asuva kaamera ees toimuvat," sõnas Ehaver. "BK Eesti müüb ka Targa Maja lahendusi, kus kõik maja tehnilised võimalused on kaugelt juhitavad.  Seega ei ole enam nii selget piiri valve- ning muude tehniliste süsteemide vahel."
    Kui vaadata arengut Balti riikide turul, siis Probert-Ehaveri sõnul kuigi Eesti oli 90-ndatel aastatel selgelt Lätist ja Leedust eespool, siis täna sellist suurt vahet ei ole  ning meie Leedu firma käive on Eestist suurem, peegeldades elanikkonna arvu. "Oleme aastaid täheldanud, et meie valdkonnas käib äritegevus kõikides Balti riikides sarnase rütmi järgi," märkis ta.
    Hea teada:
    Firma asutaja ja enamusaktsionär on Inglismaal väliseesti perekonnas sündinud Kevin Probert-Ehaver, kes kolis kodumaale juba aastal 1990. BK Gruppi kuuluvad firmad BK Eesti, BK Grupe (Leedus) ja BK Latvia, ning grupi käive oli 2013 aastal üle €7 mln. BK Eesti AS alustas oma tegevust aastal 1994 valveseadmete hulgimüügiga, 1995 aastal lisandusid sellele tulekahjusignalisatsiooniseadmed, seejärel videoseadmed ning tänasel päeval on firma kaubavalikus erinevad turvalahendused ja -süsteemid, mille eesmärk on muuta klientide elu turvalisemaks, mugavamaks ja edukamaks.
    BK Eesti käive oli 2013. aastal ligi  1,9 miljonit eurto, kasvades aastaga 33% ning kasum oli üle 140 000 euro.
    Mullu maksis ettevõtte dividenditulu 10 000 eurot, tänavu on plaan maksta 25 815 eurot.
    Üks küsimus:
    Kas turvasüsteemidesse investeeritakse aina rohkem?
    BK Eesti üks omanikest ja juhataja Erik Rajamäe
    Nagu eespool mainitud, on turvasüsteemide turg tänu tehnika kiirele arengule muutumises. Endised valvesüsteemid, kus kasutamiseks sisestasid koodi juhtpaneelilt, on muutunud GSM põhisteks tarkadeks lahendusteks, kus valvekeskuse juhtimine toimub nutitelefoni ekraanilt, üle interneti. Näiteks Eldese valveseadmed. Hikvisioni Full HD kvaliteedis kaamerapilt annab alati täieliku ülevaate toimuvast, näiteks kui valvekeskuselt tuleb häire. Hikvision Smart IP kaamerad on tänapäeval juba nii targad, et nad suudavad iseseisvalt analüüsida ja sissetungi korral anda häire. Trend ongi pigem sinna, et vananenud tehnika tahetakse vahetada välja kaasaegse lahenduse vastu. Midagi sellist nagu juhtus mobiiltelefonide vallas mõni aeg tagasi.
    Kommentaar:
    Valve- ja turvaseadmete müük sõltub ehitusturust
    Marko Saar, Hedengren Eesti AS juhatuse liige
    Turvateenus ja valveseadmete müük sõltub ehitusturust. Kuna ehitusturg hakkab langema kohe kui Euroopa Liidu rahad ja CO2 kvootide müügi rahad hakkasid otsa said nagu oleks noaga lõigatud, siis ka meie turg langes, sest on otseselt ehitusturuga seotud. Tänu sellele on firmadel läinud elu raskemaks. Selle aasta algus on olnud parem, kui oli eelmine aasta lõpp. Sulaselge trend on see, et mahud on langenud ja on pakutavate toodete hinnad langenud. Odavus on märksõnad, riigihangete märksõna on 100% hind. Riigihangete on raske osaleda. Kõik hakkab ehitajast pihta, kui ehitusturul on langus, siis kõik on näljased ja ollakse iga objekti kallal. Ajatakse hing alla ja siis ajatakse igas valdkonnas hind alla.
    Väga hea lahendust siin ei ole. Tuleb ikka osaleda riigihangetel, mahud on küll vähenenud ja töö odavam ning raha ei tule sisse, millega ära elada.
    Rusika reegel on selline 1/3 kogu projektist on paigaldustöö aga kõik oleneb objektist, seadmetest ja keerukust.
    Selle aasta alguses kuulutati palju hankeid välja ja palju hankeid on praegu töö käib. Aasta lõpp tuleb aktiivsem, koole ja lasteaedu renoveeritakse palju. Aasta lõppu poole on lõbusam ja järgmine aasta EL rahade esimene ports tuleb, siis läheb ka lõbusamalt. 
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Saunumi käive kasvas, kahjum kahanes
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Saunum Group lõpetas mulluse majandusaasta suurema käibe ja väiksema kahjumiga kui varem.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinna lennujaamas enam vedelikke ja arvutit kotist välja võtma ei pea
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.
Tallinna lennujaamas julgestuskontrolli uute masinate seadistamine ja testimine sai valmis ja enam ei pea reisijad enam vedelikke ja arvuteid käsipagasist välja võtma, teatas lennujaam.