Rainer Saad • 16. mai 2014 kell 11:49

Borg: AstraZeneca ülevõtmine kahjustaks Rootsi majandust

Rootsi rahandusminister Anders Borg soovitab AstraZeneca aktsionäridel lükata tagasi Pfizeri 101 miljardi dollariline ülevõtmispakkumine, kuna tema sõnul võib see kahjustada Rootsi majandust.

Borg ütles täna, et Rootsile on väga oluline, kui AstraZeneca aktsionärid lükkavad tagasi Pfizeri "osaliselt vaenuliku" ülevõtmise. Pfizeri ülevõtmine tooks töökohtade vähenemise ning paljud kaotaksid ka töö AstraZeneca Rootsi allüksuses Astra AB, millel praegu on 5900 töötajat, kirjutas Bloomberg.

Pfizer on teinud AstraZenecale 101 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumise, kuid viimane lükkas selle tagasi, pidades seda liiga väikeseks. Allikate sõnul valmistub Pfizer varsti uue pakkumise tegema.

Hetkel kuum