Muuseumikülastuste arv kasvas viiendiku võrra

Indrek Kald 16. mai 2014, 09:35

Mullu käidi Eesti muuseumides ligi 3,7 miljonit korda, mida on 22% enam kui aasta varem.

Viimati oli nii suur kasv 2011. aastal, mil muuseumikülastusi oli varasema aastaga võrreldes 23% rohkem, teatas statistikaamet.

Hinnanguliselt 35% muuseumikülastustest tegid välisturistid. Eesti elanikud külastasid mullu muuseume ligi 2,4 miljonit korda, mis on pea kaks külastust elaniku kohta. Egmus.eu andmeil on elanike arvu kohta kõige rohkem muuseumikülastusi Eestis.

Muuseumides töötas 1720 inimest, mis on seni teadaolevalt suurim muuseumitöötajate arv. 2012. aastaga võrreldes lisandus 35 muuseumitöötajat. Paljud muuseumid töötavad ka ainult vabatahtlike algatusel. Mullu osales muuseumide tegevuses 485 vabatahtlikku.

Eelmisel aastal tegutses Eestis 250 muuseumi. Muuseumide tulud olid ligikaudu 46 miljonit eurot, mis on 2012. aastaga võrreldes 3,4 miljoni rohkem. Muuseumide kulud olid 34 miljonit eurot, mida oli 1,2 miljoni võrra vähem kui 2012. Muuseumid tegid 16,6 miljoni euro eest investeeringuid ehk varasema aastaga võrreldes ligi 5,2 miljonit rohkem.

Laupäeval, 17. mail tähistatakse üleeuroopalist muuseumiööd ning paljud muuseumid avavad oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta. Eesti muuseumid on öö sündmusi ühendavaks teemaks valinud "Öös on tähti".

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. May 2014, 09:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing