Investorid istuvad arglikult rahas

20. mai 2014, 00:00

Investorid on närve kaotamas ja müüvad aktsiaid. Mõni sektor on madalaimal tasemel pärast 2008. aastat. Minevikus oleks see tähendanud ostusignaali, kirjutas Bloomberg.

Fondijuhid üle maailma on viinud raha osakaalu portfellis kahe aasta kõrgeimale tasemele, leidis Bank of America investorite küsitluses.

Investorid on aprillis tõmmanud USA aktsiafondidest välja umbes 10 miljardit dollarit, mis on suurim raha väljavool alates augustist. Investorite hinnangul on USA halvim koht, kuhu investeerida.

“Kõikjal on muremüürid,” ütles Nuveeni vara­halduse peaaktsiastrateeg Robert Doll. “See on kõige vähem usutav pulliturg, mida olen näinud. Vaadates tulemusi, fundamentaalset poolt, siis kuidas saab majandus kasvada?” küsis ta.

Jensen Quality Growth Fundi juht Eric ­Schoensteini sõnul justkui kardetakse veidi, et midagi võib horisondile ilmuda. “Investorid on rahutud ja tõenäoliselt on selle põhjus nii pikk pulliturg,” ütles ta.

USA fondijuht hirmutas investoreid. Appaloosa Managementi fondijuht David Tepper kirjutas läinud nädalal, et investorid peaksid hoidma raha ja vältima kahjumeid, selle asemel, et teenida kasumeid. “USA majandus ei kasva piisavalt kiiresti ja finantsturud on ohtlikud,” ütles ta.

Investorid eelistavadki Euroopat, kus aktsiad on alahinnatud. USA aktsiaindeksi S&P 500 prognoositud kasumite põhine hinna-kasumi suhe on 16, võrreldes Stoxx Europe 600 15ga.

Euroopa aktsiad meelitavad keskpanga toega. Lisaks aktsiate suhtelisele odavusele saavad ­Euroopa aktsiad suuremat tuge keskpangalt, arvas Baring varahalduse mitmete varaklasside Põhja-Ameerika allokatsioonijuht Hayes Miller. Kui Föderaalreserv kärbib majandustuge, siis ­Euroopa keskpank võib rahapoliitikat õgvendada.

“Euroopa Keskpank jääb tõenäoliselt pikemaks ajaks lõtva rahapoliitikat ajama, mis veab ettevõtete kasumite kasvu ja toob suuremaid positiivseid üllatusi tulemustes,” ütles ta. “USAs ei toimu suurt midagi.”

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    19. May 2014, 18:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing