Lauristin: sookvoot ei muuda kultuuri

1321-aripaev 20. mai 2014, 15:04

Sotside europarlamendi kandidaat Marju Lauristin ütles täna Vikerraadio valimisdebatis sookvootide kehtestamist kommentaarides, et ükski kvoot ei muuda kultuuri.

Lauristini sõnul on meie ühiskond paigast ära ja ükski kvoot ei muuda kultuuri. Tema sõnul on ühelt poolt mehed halvemas seisus, näiteks tervise ja eluea poolest ning teisalt on naised kehvemas olukorras, nt juhtimises. "Mina pole suur kvootide pooldaja," nentis Lauristin. Ta lisas sookvootide teemalise arutelu lõpuks, et igaüks, kes näeb stuudiolaua taga avanevat pilti, peaks tundma sügavat häbi. Lauristin oli valimisdebati seitsme osaleja hulgas ainus naine.

Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja Martin Helme ütles, et tema kvoote ei poolda, ei eraettevõtluses ega poliitikas. Samas tunnistas ta, et meil on proleeme meeste ja naiste erineva staatusega ühiskonnas. Liigume sinnapoole, et varsti pole naistel enam endale sobivat meest leida, märkis ta, viidates asjaolule, et kõrgharitud naisi on märksa enam kui mehi.

IRLi kandiaat Tunne Kelam kinnitas, et on tõsine meeste ja naiste võrdsuse pooldaja. "See on vastastikune probleem, ühes asjas on mehed ebavõrdsemad, teises naised. Küsimus on kultuuri muutmises," nentis ka Kelam. "Peame olema palju rohkem avatud nende suhtes, kes on võimekad ning mitte tegema neile mingeid takistusi."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. May 2014, 15:04
Otsi:

Ava täpsem otsing