Investeerimishoiuse mootoriks saab energianõudluse kasv

1321-aripaev 21. mai 2014, 13:54

Lähiaastakümnetel suureneb maailmas elektrienergia tarbimine kuni kahe kolmandiku võrra. Kasvavast elektrienergia nõudlusest teenivad eelkõige sektori ettevõtted, kuid ka energiatarbijad, kinnitab Swedbank.

Energiaettevõtetele keskendunud uutes hoiustes on esindatud Eestiski tootmist omav ABB Ltd, samuti Siemens AG, Eaton Corp PLC, Emerson Electric Co, Schneider Electric SA, Hitachi Ltd, Mitsubishi Electric Corp ning Delta Electronics Inc, loetles Swedbank oma pressiteates. Kõik portfellis sisalduvad ettevõtted töötavad elektrienergia jaotuse, energiahalduse ning elektroenergeetika teenuste ja lahenduste valdkonnas.

Swedbanki investeerimise ja kindlustuste tugiteenuste osakonna juhataja Katre Uibomäe sõnul juhivad elektrienergia nõudluse kasvu maailmas peamiselt areneva turuga riigid, eelkõige Hiina ja India, kus leidub endiselt piirkondi, mis ei ole elektrienergiaga varustatud.

„Väljaande „World Energy Outlook 2013” andmetel suureneb aastatel 2011–2035 maailmas nõudlus elektrienergia järele üle kahe kolmandiku võrra. Kuna portfelli kaasatud ettevõtted pakuvad elektrienergiaga seotud tooteid ja teenuseid ka rahvusvahelisel turul, on neil ettevõtetel võimalus teenida tulu kasvavast elektrienergia nõudlusest kogu maailmas,“ märkis Uibomäe.

Tema sõnul moodustab elekter üleilmsest energianõudlusest üha suurema osa ning kui kõigi tarnitavate energiaallikate kasv on järgmistel aastakümnetel keskmiselt 1,4% aastas, siis kasvab lõpptarbijale tarnitud elektrienergia hulk samal perioodil hinnanguliselt 2,2% aastas.

Nõudlus tõhusama ja kindlama elektrivarustuse järele ning süvenev mure keskkonna pärast eeldavad Uibomäe sõnul energiasektoris hulganisti uusi investeeringuid ning tihedat koostööd era- ja avaliku sektori asutuste vahel. "Nii kasvaval nõudlusel energiatõhusamate lahenduste järele kui investeeringutel elektrienergia jaotusvõrkudesse võib olla ettevõtete müügitulule tulevikus soodne mõju,“ sõnas Uibomäe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2014, 13:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing