Tarbesõidukite turg rühib kindlalt ülesmäge

21. mai 2014, 15:28

Uute tarbesõidukite müük on Euroopas sel aastal sammunud jõudsalt ülesmäge ja aasta esimeses kvartalis kasvas nõudlus 9,8% jagu võrreldes möödunud aasta sama ajaga.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit (AMTEL) teatas, et kasvu veab põhiliselt väiksemate, kuni 3,5-tonniste kaubikute ja suurte, üle 16-tonniste veokite edukas müük. Nii on näiteks kaubikumüük kasvanud I kvartalis 10,% jagu ja veokite segmendis on kasv olnud 11,9%.

Kaubikute poolel on kasvanud kõik suuremad turud, välja arvatud Prantsusmaa, kus jäädi I kvartalis napilt miinusesse. Seevastu on aga jõudsalt edenenud kaubikumüük Suurbritannias (16%), Saksamaal (8,5%), Itaalias (15,3%) ja Hispaanias (39,5%). Balti riikidest on suurimat tõusu näidanud Läti kaubikute turg 39,7%, edestades Leedut (22,2%) ja Eestit (9,1%).

Kui Suurbritannias on automüük kasvanud viimasel ajal peaaegu kõigis turusegmentides, siis üllataval kombel on veokite müük saareriigis tugevas languses (-31,4%). Kogu Euroopa veokite turgu veavad üles seevastu teised suuremad riigid. Balti riikidest näitasid enam kui 38-protsendilist kasvu Eesti ja Läti veokite turud. Leedus jäi kasv veidi väiksemaks, aga oli siiski 16-protsendiline.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2014, 15:28
Otsi:

Ava täpsem otsing