Tööinspektsioon loob kliendiportaali

1321-aripaev 21. mai 2014, 14:42

Riigikogu võttis täna vastu seaduse, mis võimaldab tööinspektsioonil kasutusele võtta uue elektroonilise kanali – kliendiportaali.

Praegu on tööinspektsiooniga võimalik suhelda posti, telefoni, e-posti teel ja isiklikult kohale minnes. Tööinspektsiooni kliendiportaali kasutuselevõtmist takistab praegu kehtiva seaduse nõue esitada dokumendid kirjalikult.

Seaduses muutub ka tööõnnetusest ja töötajale tööõnnetuse tagajärjel ajutise töövõimetuse määramisest teatamise skeem. Uue korra kohaselt hakkab edaspidi arsti asemel tööandjat tööõnnetusest ja tööõnnetuse tagajärjel ajutise töövõimetuse määramisest teavitama tööinspektsioon, vahendas riigikogu pressiteenistus. Samuti saab tööinspektsioon luua vastu võetud seaduse alusel ohutu tööelu andmekogu. Seadus jõustub 1. septembril.

Valitsuse algatatud individuaalse töövaidluse lahendamise seaduse, töötervishoiu ja tööohutuse seaduse ning tööturuteenuste ja -toetuste seaduse muutmise seaduse vastuvõtmise poolt oli 76 saadikut, vastu ja erapooletuid polnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2014, 14:43
Otsi:

Ava täpsem otsing