Eesti ehitusplatsid terava pilgu all

Ken Rohelaan 22. mai 2014, 08:47

Amet kaasab ühepäevasele üle-eestilisele kontrollile enamus tööinspektoreid, kes kontrollivad ehitusplatse kõikides maakondades, teatas tööinspektsioon.

Tööinspektsioon juhib sihtkontrolliga tähelepanu ehitusplatsidel töötajaid ohustavatele probleemidele. Tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisbergi sõnul on ehitus rikkumisterohke valdkond. Ta lisas, et näiteks 2013. aastal oli ehitus valdkonnaks, kus avastati enim rikkumisi, kokku 2061. Reisbergi teatel esineb rikkumistest sagedasemalt nõuetele mittevastavaid tellinguid ja redeleid, ei kasutata isikukaitsevahendeid ja ei ole tagatu ohutu töö kõrgustes.

Reisberg sõnul on lubamatult palju ohutusnõuete rikkumisi just kõrgustes tehtavate tööde puhul. „Alles eelmisel nädalal oli õnnetus, kus töötaja kukkus 12 meetrit ja hukkus,“ ütles Reisberg. Ta lisas, et käesoleval aastal on ehitussektoris juhtunud 99 tööõnnetust, millest kolm on lõppenud surmaga.

Statistikaameti andmetel juhtub Eestis ehitusvaldkonnas viis korda rohkem tööõnnetusi kui neid tegelikult registreeritakse. Eelmisel aastal juhtus kuus surmaga lõppenud tööõnnetust just ehituse valdkonnas. 

Tänane ühepäevane ehitusplatside sihtkontroll on viies omataoline. Sihtkontrolli tulemustest annab tööinspektsioon teada reedel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2014, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing