Ametiühing nõuab G4Sis 10% palgatõusu

Indrek Kald 26. mai 2014, 11:42

Teenindus- ja kaubandustöötajate ametiühing jätkab kollektiivlepingu läbirääkimisi G4Si ja töötajate esindajatega, saavutamaks turvatöötajate põhitunnitöötasu kümneprotsendiline tõus.

Ametiühingu esimehe Elle Pütsepa sõnul on nende seisukohast oluline, et tööandjaga saavutataks kokkulepe, kuna hetkel kehtivad põhitunnitasu määrad on väga madalad.

"Tööandja võiks siinkohal kindlasti vastu tulla, sest riikliku alampalga 10%-line tõus on kokku lepitud alates 2015. aasta 1. jaanuarist. Seega peab esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötajate põhitöötasu tõusma samuti vähemalt 10%. Vastasel juhul väheneb vahe alampalga ja esimese astme töötaja, valve- ja turvatöötaja põhitunnitöötasu vahel ning järgnevatel aastatel on seda juba raskem kompenseerida," ütles ta pressiteates.

"Oleme tööandjaga teemat juba kolm korda arutanud, kuid kokkuleppele ei ole veel jõudnud. Hea, et meie  seisukohad vähemalt lähenesid – poolele teele vastutulek tööandja poolt on ka midagi väärt," lisas Pütsepp.

Tema sõnul on turvatöötajate jaoks äärmiselt tähtis saavutada põhitöötasu tõus kollektiivlepingus, sest turvatöötaja töö on seotud riskidega, neile on kehtestatud turvaseadusega kindlad kvalifikatsiooninõuded ja ka täiendkoolituskohustus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. May 2014, 11:42
    Otsi:

    Ava täpsem otsing