Indrek Kald • 29. mai 2014
Jaga lugu:

Asutati pereettevõtjate liit

Eile asutati Keila-Joa mõisas Eesti Pereettevõtjate Liit, et anda perefirmade käekäigule uus hingamine ning kujuneda tugevaks üksteist toetavaks lüliks.

Liidu teatel on nende eesmärk tõsta Eesti ettevõtjate mainet ning väärtustada kodumaist kapitali. Liidu idee autor on autorendi- ja autoliisingu ettevõtte Ideal OÜ omanik Urmas Isok. Avise kaubamärgi all tegutseb ettevõte Baltimaades, Valgevenes ja Ukrainas.

"Heast ideest, pealehakkamisest ning üheskoos tegutsemise tugevusest sündinud perefirmad on pikkade traditsioonidega põlvkonnaülesed ettevõtmised, mis peavad vastu ka majanduslanguse perioodil," kinnitas ta pressiteates.

"Kindlustunde tuleviku suhtes loob meile ühiste eesmärkide nimel tegutsemine ning kokku hoidmine – nagu peredele kombeks. Mul on hea meel, et minu algatusega tuldi meeleldi kaasa ning me teeme kõik selleks, et üheskoos oleks kindlam ja tulevastel põlvedel kergem," lisas Isok.

Liidu asutajaliikmeid oli 31, asutamisdokumentidele kirjutasid alla Urmas ja Hardi Isok, Helen Isok Paas, Marti Hääl, Andrei Dvorjaninov, Raivo Kütt, Jüri Ross, Tauno Loodus, Madis ja Marten Ermo, Andres Pedjak, Kristel Meos, Risto Vahimets, Tiit ja Toomas Kõuhkna, Jaak Ungerson, Aare, Tanel ja Tauno Tark, Mark Berman, Mart ja Madis Habakuk, Argo ja Relika Koppa, Raivo Aavisto, Ivar Paplavskis, Hugo Osula, Ain ja Harri Hanschmidt, Gunnar ja Jüri Kraft.

Pidulikul õhtusöögil vastrenoveeritud Keila-Joa mõisas austas oma kohalviibimisega ka Soome Pereettevõtjate Liidu esimees Pekka Laitinen, kes rõhutas sõnavõtus pereettevõtjate suurt panust Soome heaoluühiskonna tekkes.

Majanduslikult keerulistel perioodidel on pikaajalisel ettevõtlusel täita väga oluline roll majanduses ja ühiskonnas tervikuna, kuna edukas ja jätkusuutlik perefirma suudab ellu jääda ja areneda, märkis ta.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum