Puhkepäev. Kohtumine katuse äärel

30. mai 2014, 00:00

Inimeste tagantkiirustamine tekitab tihti pingeid, seda eriti vana-aastaõhtul ühe Londoni kõrghoone katusel, kus neli inimest on otsustanud endalt elu võtta.

Film põhineb Briti kirjaniku Nick Hornby samanimelisel romaanil, mis nägi ilmavalgust 2005. aastal. Selle musta huumorit täis pikitud teose keskseteks märksõnadeks on mured, viha, depressioon, enesetapp ja pisike lootuskiir, mis neid nelja inimest pärast veidrat kohtumist seob.

Ummikus hinged. Esimene endalt elu võtta plaaniv tegelane kõrghoone katusel on endine telesaatejuht Martin Sharp (Pier­ce Brosnan), kes on kihva keeranud kogu oma senise eduka elu. Teisena tuleb sama mõte vagu­ral ja tagasihoidlikul üksik­emal Maureenil (Toni Collet­te), siis 18aastasel polii­ti­ku tüt­rel, keeruka iseloomu ja tera­va­te väljaütlemistega Jessil (Imogen Poots) ning mõistatus­li­kul muusikul JJ-l (Aaron Paul).

Et elust tüdinute järjekord venib sel vana-aastaõhtul katusel pikaks, siis on allahüppamisele keskendumine keerukas. Tekkivad vestlused viivad mõtted mujale ja nii otsustatakse ühiselt, et keegi ennast sel ööl ära ei tapa. Tekib nelik, mis asub vähehaaval üksteist nurka aetud situatsioonis toetama. Lepitakse kokku, et 90 päeva jooksul proovitakse oma väljapääsmatust olukorrast välja tulla.

Tõsine teema läbi huumori. “Ma tahaks loota, et äkki keegi, kes on väga meeleheitel, näeb seda või loeb selle kohta ja mõtleb: neetud – uus päev on käes, ma võtan ennast nüüd kokku, lahendan need probleemid ja saan hakkama oma eluga,” rääkis näitleja Pierce Brosnan filmist ajalehele The Guardian.

Sama meelt on Imogen Poots. Filmi plussiks on tema sõnul väga tõsiselt ja tumedale teemale läbi huumoriprisma vaatamine, mis paneb loodetavasti sellele teemale mõtlema, mures inimesi enda kõrval nägema ja depressiooni ning stressi mitte tähtsusetuks pidama.

 

Tragikomöödia

  • “Pikk tee alla”

Režissöör: Pascal Chaumeil
Osades: Aaron Paul, Imogen Poots, Rosamund Pike, Pierce Brosnan, Toni Collette jt
FIlmi pikkus: 1 h 36 min
Kinodes alates: 30.05
Alla 12 a keelatud

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2014, 15:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing