East Capital ostis Vilniuses ärikeskuse

Indrek Kald 30. mai 2014, 09:49

Peakontoriga Eestis ning regionaalsete esindustega Lätis ja Leedus tegutsev juhtiv kommertskinnisvara valitseja East Capital Baltics ASi üks investoreist East Capital Explorer AB ostis ärikeskuse Vilnius Business Harbour.

Tehingu koguhind oli 61,6 miljonit eurot, millest East Capitali omafinantseering moodustas 22,3 miljonit, ülejäänud osa finantseerib Swedbank. Tehingu ostuhind vastab hinnanguliselt seitsmeprotsendisele tootlusele, teatas ettevõte.

East Capital Exploreri juhi Mia Jurke sõnul on nad investeeringuga väga rahul. "See on meie jaoks järjekordne oluline samm fokusseeritud investeerimisstrateegias ning suurendab rahavoogu meie portfellis. Balti turg on meie jaoks jätkuvalt huvitav ning pakub atraktiivseid võimalusi nii erakapitali kui ka kinnisvara vallas," sõnas ta.

Ostuga omandas East Capital 2008. aastal Vilniusesse ehitatud 60 000ruutmeetrise A-klassi äripinna, millest 28 400 ruutmeetrit moodustab väljaüüritav pind ning 13 000 ruutmeetrit kõrvalasuv krunt potentsiaaliga ärikinnisvara arenduseks.

Vabu äripindu leidub seal vähe. Rentnike hulka kuuluvad näiteks TEO, Aviva Insurance, Visma, DnB Nord, rahandusministeerium ja Nordea Finance. Müüjaks oli arendaja SPV Nekilnojamojo Turto Gama.

East Capitali partneri ning erakapitali ja kinnisvara investeeringute osakonna juhi Kestutis Sasnauskase kinnitusel on Vilnius Business Harbour üks modernsematest ja parema asukohaga hoonetest Vilniuses, kus on pidev kasv A-klassi äripindade nõudluses. "Näeme selle projekti edasiarenduses head perspektiivi," lisas ta.

East Capital Groupi kuuluv East Capital Baltics AS asutati 2005. aastal ning tegeleb ettevõtte kinnisvarainvesteeringutega. Täna on East Capital Baltics turul üks suurimaid varahaldureid, millel on investeeritud varasid kolmes Balti riigis tegutsevatesse kinnisvarafondidesse ning otseinvesteeringute ja alternatiivsete investeeringutega tegelevatesse varahaldusettevõtetesse enam kui 240 miljoni euro väärtuses.

East Capital Balticsi portfellis on pea 220 000 ruutmeetrit rendipinda ning valitsemisalas ligi 470 rentnikku. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas, harukontorid Riias ja Vilniuses. Firmal on kogemus kinnisvara valitsemisel, sealhulgas mitmest jaekaubanduspinna arendusest ja hoonete saneerimisprojektidest.

East Capital Explorer AB on Rootsi investeerimisettevõte ning üks East Capital Baltics ASi osanikest, mis loodi eesmärgiga teha Ida-Euroopa kättesaadavaks võimalikult laiale huviliste ringile. Peamiselt investeerib ettevõte otseinvesteeringute kaudu noteeritud ja noteerimata ettevõtetesse, kuid investeeringuid tehakse ka läbi East Capitali erakapitali, kinnisvara kui ka alternatiivsete investeeringute fondide.

East Capital Exploreri peamised investeeringud on koduturu kasvu ning ettevõte keskendub kiiresti arenevatele sektoritele nagu finantssektor, jae- ja tarbekaubad ning kinnisvara. East Capital Exploreri investeerimistegevust juhib East Capital. East Capital Explorer on noteeritud Stockholmi börsil.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. May 2014, 09:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing