Pada sõimab katelt, mustad mõlemad

03. juuni 2014, 00:00

Ühelt poolt on arusaadav, et vaidlus ligi poole miljoni euro pärast kuus ajab emotsioonid lakke, aga Winergy ja Norvik Banka juhtumis meenutab teineteisele näpuga näitamine pigem lasteaeda. Osapooltel tuleks laua taha istuda ja asjad selgeks rääkida, enne kui olukord 1990. aastate Eesti allmaailma meenutama hakkab.

Äripäeva reedene kaanelugu lahkas Starmani ühe asutaja Indrek Kuivalliku ettevõtte Winergy ärivaidlust Läti panga Norvik Bankaga. Tüli tõi majja ligi 19 miljoni euro suurune laen, mille pank ettevõttelt ootamatult tagasi kutsus. Pank süüdistab ettevõtet raha kantimises ja laenumaksete tasumata jätmises, ettevõte aga panka katses firmat kaaperdada.

Kaks osapoolt. Küsimusi tekitab Kuivalliku otsus investeerida ettevõttesse ligi 40 miljonit eurot ajal, mil pangaga oli juba tüli majas. Ent miks peaks tegema nii suure tehingu ettevõttega, kes pole aastaid isegi majandusaruandeid esitanud? Enamgi veel – ettevõttega, mis on end peitnud Briti Neitsisaartele ja millel on äriregistris esitatud kustutamishoiatus.

Suurinvesteering, mille eest Kuivallik siiani tasuda pole saanud, andis Norvik Bankale võimaluse süüdistada Winergyt skeemitamises ja onupojapoliitikas.

Panga seisukohta toetab asjaolu, et äri aeti ettevõtetega, kelle omanikke nii Kuivallik kui ka tema selja taga seisev Henri Treude varem tundsid.

Igas konfliktis on siiski alati kaks osapoolt. Kuni pada katelt ja katel pada sõimab, on ühed mustad mõlemad.

Igas konfliktis on siiski alati kaks osapoolt. Kuni pada katelt ja katel pada sõimab, on ühed mustad mõlemad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. June 2014, 19:56
Otsi:

Ava täpsem otsing