Venelased müüvad Soome suvilaid

Anu Jõgi 03. juuni 2014, 11:48

Idanaabri majandusraskused sunnivad venelasi Soome ostetud suvekodudest loobuma, kirjutab YLE Uutiset.

Peterburilastele keskendunud Soome kinnisvarafirma Finma teatel on tänavu tugevalt suurenenud kinnisvara müügihuvi. „Viimasel ajal oli aastas vaid mõni müügipakkumine, nüüd tuleb neid mitu tükki nädalas,“ ütles Finma maakler Jekaterina Pljasova.

Eelmisel aastal käis Finma kaudu kümme tehingut, milles müüjaks oli venelane, sel aastal on kuus tehingut juba tehtud. Pljasova hinnangul on müügi põhjus peamiselt Venemaa majanduse halb seis.

Ka venelaste huvi Soome kinnistute vastu on märgatavalt nõrgenenud. Peale majanduse seisu näeb Pljasova sellel ka teisi põhjusi. „Soome pangad vaatavad Vene kliente valivamalt. Laenu on varasemast raskem saada ja isegi konto avamisega võib tulla raskusi,“ loetles ta, pidades pankade tegevuse taustaks Ukraina olukorda ja Venemaad ähvardavad rahvusvahelised sanktsioonid.

Huvi Soome kinnisvara vastu vähendab ka mujal Euroopas alanenud hinnad, mis suunavad venelased teiste Euroopa riikide kinnisvaraturule. „Hispaanias ja Itaalias on kinnisvara hind märgatavalt alanenud, saab pangast laenu ja kontot on lihtne avada,“ võttis Pljasova kokku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2014, 12:13
Otsi:

Ava täpsem otsing