Europarlamendi suurim fraktsioon valis esimeheks Manfred Weberi

04. juuni 2014, 18:07

Euroopa Parlamendi valimised alates 1999. aastast neljandat korda võitnud Euroopa Rahvapartei (ERP) fraktsioon, kuhu Eestist kuulub IRLi liige Tunne Kelam, valis täna üldkoosolekul endale uue esimehe ning 10-liikmelise juhatuse.

221 liikmega Euroopa Rahvapartei fraktsioon valis täna esimeheks Saksa kristliku demokraadi Manfred Weberi, kirjutab Tunne Kelam pressiteates. 

Weber asendab prantslast Joseph Dauli, kes juhtis fraktsiooni 7,5 aastat. Joseph Daul valiti märtsis Dublinis Euroopa Rahvapartei presidendiks.

Fraktsiooni esimeheks valitud Manfred Weberi sõnul on valimisvõit Euroopa Rahvapartei poliitika test, mis asetab talle erilise vastutuse kodanike ees. "See näitas, et meie reformide, innovatsiooni, vastutundliku kulude ja tulude tasakaalu poliitika leidis mõistmist ja toetust, " ütles Weber.

1972. aastal sündinud Manfred Weber on Euroopa Parlamendi liige alates 2004. aastast, fraktsiooni aseesimees aastast 2009.

22-25. mail toimunud Euroopa Parlamendi valimistel võitnud 221-liikmeline Euroopa Rahvapartei fraktsioon on jätkuvalt Euroopa Parlamendi suurim poliitiline rühm, ühendades paremtsentriste (kristlikud demokraadid ja osa konservatiive). Järgnevad sotsiaaldemokraadid (S&D) 190 liikmega, liberaalid (ALDE) 59 liikmega, rohelised (Greens/EF).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2014, 18:07
Otsi:

Ava täpsem otsing