Maxima Grupi juhiks kerkis senine turundusjuht

05. juuni 2014, 00:00

Maxima Grupp nimetas eile ettevõtte uueks juhiks senise turundusjuhi Neringa Janaviciute.

“Minu eesmärk on jätkata alustatud tööd, mis on seotud kontserni kasvuga, tugevdada sisemist kompetentsi, juhtida ja tagada strateegiliste eesmärkide elluviimine Maxima Grupis,” sõnas Janaviciute.

Neringa Janaviciute on töötanud Maxima Grupis alates 1994. aastast. Karjääri alustas ta äri­juhi ametis. Viimased kuus aastat on ta olnud Maxima turundusjuht ning juhatuse liige.

Endine juht Mindaugas Bagdonavicius oli ametis alates 2008. aastast. Bagdonavicius hakkas aprillis juhtima valdusfirmat Vilniaus Prekyba, mis haldab Maxima Gruppi. Lisaks sellele hakkab Bagdonavicius vastutama Akropolise kontserni tegevuse eest ning arendama jaemüügisektorit Hispaanias.

Maxima Grupi eelmise aasta käive kasvas 5,9%, ulatudes 2,5 miljardi euroni. Kõige suuremat mõju avaldasid Eestis avatud uued kauplused ning Poola ja Leedu poodide uuendamine. Eestis on viimasel kahel aastal avatud neli Maxima XX kauplust. Eesti käive oli mullu 381,7 miljonit euroni, see kasvas 13,5%.

Maxima Grupp asutati 2007. aastal. Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias töötas 2013. aasta lõpus kokku Maxima 508 kauplust. Leedus on 230 kauplust, Lätis 144, Eestis  71, Bulgaarias 42, Poolas 21. Maxima Grupp annab tööd enam kui 30 000 inimesele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2014, 19:50

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing