Juristide liit seisab Tartu Ülikooli õigusteaduskonna sulgemise plaani vastu

06. juuni 2014, 14:29

Eesti Juristide Liit taunib Tartu Ülikooli senati poolt vastu võetud põhikirja, mille kinnitamisel lõpetab ülikooli õigusteaduskond tegevuse 2016. aastast.

Seisukoht on vastu võetud Tallinnas 5. juunil Eesti Juristide Liidu üldkogul osalejate poolt ühehäälselt.

Õigusteaduskonna kui Tartu Ülikooli koosseisus oleva akadeemilise iseseisva üksuse lõpetamine ja sellega kaasneva akadeemilise õigusteaduse autonoomse otsustuspädevuse piiramine mõjutab kaheldamatult halvasti õigushariduse andmist, õiguse arengut ja õigusteaduslikku rahvusvahelist koostööd, märgib juristide liit pressiteates.

Õigusteaduskond on tegutsenud alates Tartu Ülikooli loomisest 1632. aastast. Eesti Juristide Liit loodab, et Tartu Ülikooli nõukogu kaalub ülikooli juhtimiskorralduses selliseid muudatusi, mis tagavad õigusteaduskonna säilimise ja selle akadeemilise arengu.

Eesti Juristide Liidu üheks põhieesmärgiks on juristi kutse areng ja kutsehuvide eest seismine. Eesti Juristide Liit on asutatud 1989. aastal ja on oma üle 1000-lise liikmeskonnaga Eesti suurim juriste ühendav organisatsioon.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. June 2014, 14:29
Otsi:

Ava täpsem otsing