10. juuni 2014 kell 5:02

Eestisse tööle rändab üle 20-aastane vene mees

Tartu Ülikooli majandusprofessori Raul Eametsa sõnul on keskmine Eestisse sisserändaja pärit kas Ukrainast või Venemaalt. "Ta on 20-34 aastane kutseharidusega mees, kes on enamasti siin läbi töölähetuse ehk ilmselgelt on ta maksumaksja, mitte niivõrd sotsiaalse toetuse saaja," ütles Eamets.

Eestis on tekkinud omalaadne olukord, kus eestlased ise otsivad töökohti Soomest ja nende asemel tulevad tööle inimesed kas Venemaalt või Ukrainast, vahendasid ERRi raadiouudised.

Eestiski on üsna levinud arusaam, et sisserändajad otsivad niiöelda paremaid jahimaid, nad ei viitsi eriti tööd teha ja tahavad elada siinse heaolu arvel. Tegelikult Eesti vaesust arvestades ei vasta see tegelikkusele, ütles Migratsiooniuuringute keskuse juhi Kert Valdaru.

"Kui me vaatasime viimast perioodi, 2008.-2013. aastat, siis on töö- ja pereränne praktiliselt võrdse osakaaluga," rääkis ta. Praegu pole Eesti riigi sotsiaaltoetused piisavalt kõrged selleks, et siia tuleks massiliselt kaugematest riikidest pärit inimesi.

Loe lisa ERR uudisteportaalist.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum