Indrek Kald • 10 juuni 2014

Rõivas: Pärnumaal on väga suur turismipotentsiaal

Pärnu maakonda külastanud peaminister Taavi Rõivase sõnul on Pärnumaal väga suur turismipotentsiaal.

Kohtumisel Pärnu linnapea, turismiarendajate ja ettevõtjatega tõdeti, et piirkonna turismipotentsiaali saab kasvatada, keskendudes piirkonna tugevustele, pere- ja terviseturismile ning transpordiühenduste loomisele, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Peaministri sõnul on hea tõdeda, et Pärnu on number üks turismisihtkoht väljaspool Tallinna ning pärnakad on teinud väga palju selleks, et oma linna atraktiivsust veelgi kasvatada.

"Mul on hea meel, et Pärnu on endale sihiks võtnud aastaringse perekeskse ja tervislikku elulaadi propageeriva turismi arendamise," ütles Rõivas. "Viimasel ajal ehitatud või korda tehtud spordi-, tervise- ja kultuurirajatised meelitavad siia tulevikus kindlasti veel rohkem turiste," rääkis ta.

Kohtumisel Pärnu meeri Toomas Kivimägiga räägiti turismi arendamisest ning taristu- ja transpordiprojektidest, mis Pärnumaa arengule kaasa aitavad.

Rail Balticust rääkides kinnitas linnapea, et see on Pärnumaa arengu seisukohast üks kõige olulisemaid taristuprojekte, luues parema ja kiirema ühenduse nii Tallinna kui ka Euroopaga. Lisaks turismi elavnemisele näevad pärnakad selles kasu ka neile, kes käivad Tallinnas tööl.

Ühenduste olulisust kinnitasid ka Pärnumaa turismiarendajad. Kohtumisel Pärnumaa turismi nõukoguga arutati veel ka võimalusi, kuidas iga maakond ja linn saaks välisturistidele oma piirkonda paremini tutvustada.

Peaminister külastas ka Euroopa üht suurimat tekke, patju ja madratseid tootvat ettevõtet Wendre. Firma ekspordib oma toodangust ca 90 protsenti 41 riiki. Wendre suurimad kliendid on Euroopa Liidus, Ameerikas ja Aasias.

Rõivasel on kavas tutvuda ka Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse väljapanekuga, samuti väisab peaminister Lottemaa teemapargi ehitust.

Hetkel kuum