Eesti taotleb korvpalli MMi kaaskorraldamist

Indrek Kald 12. juuni 2014, 13:37

Eesti korvpalliliit taotleb koos Läti, Leedu ja Soome alaliitudega 2019. aasta korvpalli maailmameistrivõistluste korraldamise õigust.

Eesti esindajad allkirjastasid taotluse 9. juunil ning see on tänaseks esitatud Rahvusvahelisele Korvpalliliidule (FIBA). Otsuse järgmiste maailmameistrivõistluste asukoha osas langetab FIBA mais 2015.

"Baltimaad on tõestanud ennast tugevate korvpalliriikide ja heal tasemel turniiride korraldajatena. Leedus toimus 2011. aastal meeste EM-finaalturniir, Lätis 2009. aastal naiste EM-finaalturniir ning Eestis eelmisel suvel noormeeste U20 EM-finaalturniir," lausus korvpalliliidu president Jüri Ratas.

"Suurturniiride korraldamine aitab tõsta Eesti noorte huvi korvpalli ja spordi vastu laiemalt. Ühtlasi on tegemist võimalusega meie riiki läbi korvpalli positiivselt tutvustada," selgitas ta pressiteates.

Eesti taotleb jätkuvalt koos Läti, Soome ja Leeduga ka Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri alagrupiturniiride korraldamise õigust 2015. aastal. FIBA valib 2015. aasta EMi finaalturniiri asukoha lähikuudel. Teatavasti on senine korraldusõigus antud Ukrainale, kuid eriolukorra tõttu on FIBA Euroopa alustanud protsessi leidmaks alternatiivseid korraldajaid.

Juhul kui 2015. aasta EM finaalturniiri alagrupiturniiri korraldusõigust ei saada, on Eesti, Läti, Soome ja Leedu varasemalt otsustanud ühiselt taotleda 2017. aasta EMi finaalturniiri korraldusõigust.

FIBA on MMil osalejate arvu seniselt 24-lt tõstnud 32-le, mille järgi osalejate hulka kuulub ka Eesti. Kvalifikatsiooniturniir kodus-võõrsil mängudena saab alguse 2017. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2014, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing