KIKi suurim toetus läheb veemajandusse

Indrek Kald 13. juuni 2014, 11:56

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus selle aasta esimesest taotlusvoorust rahastatakse projekte pea 21 miljoni euro väärtuses, enim saab raha veemajandus.

KIKi nõukogu otsustas keskkonnaprogrammi selle aasta esimesest taotlusvoorust rahastada 462 projekti. Suurimad toetussummad lähevad Viljandimaale, arvuliselt enim projekte - 71 - rahastatakse Tartumaal.

Pea pooletuhande jah-sõna saanud projekti seas toetab KIK lisaks uutele ettevõtmistele ka mitmeid varem algatatud tegevusi. Nii jätkatakse nõukaaegsete nn tondilosside lammutamise rahastamist, toetades 27 projekti üle kogu Eesti.

Valdkonniti lähevad suurimad toetused veemajandusse, kuhu suunatakse esimese vooru otsustega ligi seitse miljonit eurot. Järgnevad metsandus 2,8 miljoniga ja looduskaitse 2,1 miljoniga. Lisaks toetatakse projekte jäätmekäitluse, keskkonnakorralduse, kalanduse, maapõue, atmosfääriõhukaitse ja merekeskkonna valdkonnas.

Mullu rahastas KIK kahe keskkonnaprogrammi vooru raames kokku 838 projekti 37 miljoni euroga.

Keskkonnaabi ja -investeeringute suunajana rahastab KIK projekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kokku on KIKist 13 aastaga toetust saanud üle 16 000 projekti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. June 2014, 11:56
    Otsi:

    Ava täpsem otsing