Sadam sõlmib lepingu operaatoriga

18. juuni 2014, 00:00

Parvlaevade teenindamine aktsiaseltsi Saarte Liinid sadamates ei sõltu laevade omandisuhtest, vaid liine teenindavate operaatorettevõtjatega sõlmitud lepingutest. Uued lepingud sõlmitakse samuti nende ettevõtjatega, kes võidavad vastava liini teenindamise hanke. Kuulugu siis laevad ise eraettevõtjale või riigile.

Kõik kehtivad lepingud parvlaevaliine teenindavate ettevõtjatega on seejuures sõlmitud ajaliselt sünkroonselt riigi ja vedaja vahel sõlmitud lepingutega. Sarnaselt Tallinna ­Sadamaga on ka Saarte Liinid riigi äriühing ning oma otsustes arvestame omaniku esindaja ehk majandusministeeriumi ning äriühingu nõukogu seisukohtadega.

Sadamad on äsja rekonstrueeritud. Lõpetasime eelmisel aastal Euroopa Liidu ­Ühtekuuluvusfondist rahastatud parvlaevasadamate (Kuivastu, Virtsu, Rohuküla, Heltermaa) rekonstrueerimise, mis läks maksma üle 33 miljoni euro. Sadamad on kohandatud tööks konkreetset MM90FC tüüpi parvlaevadele ja sellega tuleb uuel vedajal kindlasti arvestada, sest sadamaid lähiajal uuesti rekonstrueerida kavas ei ole. See ei ole majanduslikult otstarbekas ning läheks ühtlasi vastuollu ELi Ühtekuuluvusfondi abikõlblikkuse reeglitega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2014, 18:57
Otsi:

Ava täpsem otsing