Rõivas kohtus Londonis David Cameroniga

18. juuni 2014, 18:46

Peaminister Taavi Rõivase ja Briti peaminister David Cameron rääkisid Londonis kohtumisel Euroopa Liidu tulevikust ja ees seisvatest väljakutsetest, Rõivas kinnitas toetust Junckerile.

Taavi Rõivas ja David Cameron ühel meelel, et Euroopa vajab tugevat reformiagendat. See tähendab struktuurseid reforme konkurentsivõime tugevdamiseks, ühtset energiaturgu, siseturu tugevdamist ning poliitilisi ja kaubandussuhteid Ameerika Ühendriikidega.

 Rõivas ütles, et loomulikult on Eesti jaoks esmatähtis julgeolek, ühene suhtumine Venemaa agressiooni Ukrainas ja energiaalane sõltumatus. “Me peame esitama tugevad kandidaadid institutsioonidesse, kes toetavad selle agenda elluviimist,” sõnas ta.

“Eesti usub, et Jean-Claude Juncker on võimeline oma meeskonnaga neid eesmärke ellu viima ja Eesti toetab Junckerit Euroopa Komisjoni presidendi kohale,” lisas Rõivas. Arvamuses Euroopa Komisjoni sobivaima uue presidendi osas jäid peaministrid aga erinevatele seisukohtadele.

 Lisaks rääkisid peaministrid ka julgeolekust. Cameron tundis huvi, kuidas on Ukraina sündmused mõjutanud Eestit ja kas NATO suurenenud kohaolek on kasvatanud kindlustunnet regioonis. Mõlemad peaministrid olid ühel meelel, et energiaalase sõltumatuse saavutamine on praegu kõige olulisem ning et Euroopa peaks selles suunas ühiselt liikuma.

Rõivas kohtus ka Briti asepeaministri Nick Cleggiga, kellega räägiti samuti Euroopa väljakutsetest, majandusest ja julgeolekust. Clegg tundis huvi ka Eesti majandusseisu ja Eesti e-teenuste arengu vastu ning küsis, kuidas on Eestil õnnestunud neid edukalt ellu viia.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    18. June 2014, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing