Aasia töölised tikivad riietesse appikarjeid

Mari Mets 26. juuni 2014, 11:40

Suurbritannias avastasid kliendid Primarki kiirmoeketi poes riiete siltidelt meeleheitlikke sõnumeid Aasia tehaste töötingimuste kohta, kirjutab The Guardian.

Walesis asuva Swansea linna Primarki külastajad avastasid kaupluses müüdavatelt kleitidelt sisseõmmeldud lisasildid, ühel seisis kiri: „Degrading sweatshop conditions“ ehk alandavad tingimused tehases. Teisel sildil oli: „Forced to work exhausting hours“ ehk sunnitud tegema kurnavaid töötunde.

Primark on lubanud algatada uurimise, et selgitada, kas tegemist on hiljem lisatud pettusega või pärineb tekst tõepoolest tehasest.

Leitud appikarjed annavad tõestust sellest, et Aasia tehasetööliste töötingimused pole pärast mullu aprillis palju kõneainet tekitanud Bangladeshis kokku varisenud Rana Plaza tekstiilitehase tragöödiat suurt muutunud. Tehasevaringus hukkus üle tuhande töölise.

Nüüd, kaks kuud pärast tehase kokkuvarisemise esimest aastapäeva, on Primark otsustanud panustada lisaks senisele 66 miljonile naelale veel tehases hukkunute lähedaste toetusfondi. Erinevalt paljudest teistest kiirmoebrändidest on Primark tunnistanud, et nende rõivaid õmmeldi kokku varisenud tehases.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. June 2014, 08:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing