Pentus-Rosimannus: riik ei toeta propagandamaigulist eelnõu

Marta Jaakson 26. juuni 2014, 13:33

Tänasel valitsuse pressikonverentsil teatas peaministri ülesannetes Keit Pentus-Rosimannus, et valitsus ei toetanud Eest Panga seaduse muutmise eelnõud, kuna see ei olnud rahandusministeeriumi hinnangul Eestis kehtivate põhimõtetega kooskõlas.

„Valitsus otsustas mitte toetada riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni esitatud eelnõu, mille eesmärk ja sisu oli see, et Eesti Pank edaspidi sekkuks sularaha kättesaadavuse tagamisse Eestis. Tegu oli sellise õige pisut propagandamaigulise eelnõuga, mis rahandusministeeriumi hinnangul Eestis kehtivate põhimõtetega kõige paremini kooskõlas ei ole,“ teatas Pentus-Rosimannus pressikonverentsil.

Riigikogu IRLi fraktsiooni 3. juunil esitatud eelnõu tõi valitsusse rahandusminister Jürgen Ligi. Eelnõu eesmärk oli anda Eesti Pangale õigus kehtestada Eesti krediidiasutustele eeskirjad, mis tagaksid sularaha piisava kättesaadavuse kogu Eesti territooriumil.

Eelnõuga sooviti lisada Eesti Panga ülesannete hulka sularaha kättesaadavuse tagamine ning õigus kehtestada krediidiasutustele eeskirju sularaha kättesaadavuse tagamiseks.

Tänavu 31. märtsi seisuga oli Eestis 821 sularahaautomaati või sularaha- ja makseautomaati, neist ristkasutuses on 773. Eesti Panga statistika kohaselt on sularaha väljavõtmise arv viimasel viiel aastal langenud (2008. a 45,6 miljonit tehingut, 2013. a 39,6 miljonit tehingut), väljavõetud sularaha summa on samas aga kasvanud (2008. a 2,964 miljardit eurot ja 2013. a 3,523 miljardit eurot).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. June 2014, 13:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing