Puhkepäev. Imala maitsega rossolnik

27. juuni 2014, 00:00

Mariah Carey on pärast pikka vaikust saanud valmis oma 14. albumi, mis pakub segu erinevatest muusikastiilidest  ja aastakümnetagustest meloodiatest.

Kogumiku kuulamine on natukene nagu sõit Ameerika mägedel. Sõidu eelne aeg on täis ootusärevust ja põnevust, sõit täis tõuse ja languseid, lamedamaid ja teravamaid kurve, lõpp aga vagunist pääsemise soovi ja tuhinat, sest enam ei jaksa ega taha.

Plaadi esimesed lood kõlavad värskelt ja paljulubavalt – on lüürilist klaverit, särtsakat räppi, vahele hiphopi, r&b, souli ja vana kooli disko rütme. Mida lugu edasi, seda sarnasemaks ja osalt ka naiivsemaks lood aga muutuvad.

Värskus haihtub ja asendub eelmiste kümnendite hõnguga – sellisega, mida mäletan muusikast, mis kõlas 1980ndate ja 1990ndate lõpus ja 2000ndate alguses, koolipidudel ja klubides. Iseenesest pole selles midagi valesti. Kümmekond aastat tagasi meeldis mulle Jennifer Lopezi muusika näiteks väga. Praegune Mariah Carey plaat, mis natukene käekirjalt sarnane tundub, kõlab aga hetkel punnitatuna. See on nagu rossolnik, kuhu on üritatud kõik kokku panna. Vähem on tihti aga rohkem.

 

Hinnang

  • Mariah Carey – ”Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse”

Hinnang: 4 

Kuula tasuta:
www.youtube.com

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2014, 18:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing