Puhkepäev. Suviselt kerge vaimutoit

27. juuni 2014, 00:00

Toiduteemalist filmi “Meisterkokk” ei tasu minna vaatama tühja kõhuga – linateos pakub loo ühest lihtsast kokast ja hulgaliselt pilte kõigest heast ja paremast, mis tema käte vahel sünnib.

Juuni vihmastesse õhtutesse sobib “Meisterkokk” hästi kõigile neile, kes ei oota filmilt väga sügavat sisu ja süžeelisi keerdkäike, vaid lihtsat ja natukene ka etteaimatava lõpuga ajaviidet. Seda saab. On intriige, väljakutseid, üksteise leidmist ja mitmeid õnnelikke lõppe. Õigupoolest reedab suuresti kõik filmis toimuva ära juba treiler.

Etteaimatav lõpp. Carl Casper (Jon Favreau, kes on ise ka filmi režissööriks) kehastab tippkokka, kes töötab ühes Los Angele­se restoranis.  Oma ala professionaalina tuleb tal pidada võitlust restorani omanikuga menüüs pakutava ning toidukriitikuga selle tulemusel sündinud toidu pärast. Teistele meele järele olemine ei kesta õnneks kaua. Ta paneb tööle restoranis punkti ja avab oma ratastel toiduputka.

Sellele järgneb trobikond klišeesid: ta avastab toiduautoga mööda Ameerikat ringi kärutades oma tõelise kire, mis paneb silmad särama, matab koos restoranikriitikuga sõjakirve ja hakkab hoopis tema partneriks, parandab suhted poja ja endise naisega, intriigidega töölt lahkumisele järgneb kiire populaarsuse kasv.

Mõnus ajaviide. Tõeline Ameerika unelm, ma ütleks, kus mängivad Favreau kõrval veel Dustin Hoffman, Sofia Vergara, John Leguizamo ja Scarlett Johansson.

Tegu on tubli ja eeskujuliku saavutusega, mis kinokunsti klassikutest jääb väga kaugele maha, ent pakub ometi mõnusa võimaluse aeg maha võtta ja üht lihtsat lugu nautida (suvele kohaselt pole isegi mitte isu rasket ja rammusa järele).

Eriti et selles vajutatakse oskuslikult kõiki õigeid nuppe – oma kire otsimine, enda eest seismine, otsast alustamine, reisimine, suhete paranemine isa ja poja vahel. Film süžees on soojust, lihtsust ja natukene naljagi. Samuti teeb ilmselt suur teene kõigi kinode läheduses asuvatele söögikohtadele, mis pärast seanssi näljaseid võõrustavad.

  Hinnang

 • “Meisterkokk”

Hinnang: 6

Režissöör: Jon Favreau
Osades: Jon Favreau, Robert Downey Jr, Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Dustin Hoffman jt
Kinodes alates: 20.06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  26. June 2014, 18:42
  Otsi:

  Ava täpsem otsing