Puhkepäev. Tagasiside maagia

27. juuni 2014, 00:00

Ükskõik, millist ametit lahti lahkama hakata, ikka jõuab see inimeste elu mingil viisil mõnusamaks ja mugavamaks muutmiseni välja. Kuidas aga teada saada, kas lisaks sellele kaunile teooriale tööd tehes ka reaalselt midagi paremaks muudetakse?

Olen viimased paar nädalat sellele küsimusele mõelnud. Kirja panema ajendas seda mõtet üleeile lõunalauas kuuldu – ühe firma jääkohv oli kehvakene. Faktina hea teada, ettevõtte enda jaoks, kes seda pakub, sellest ilma seda neile teada andmata paraku aga midagi ei muutu. Elu sellest paremaks ei lähe.

Üks võimalus ennast ja oma tööd ise n-ö maailma-toredamaks-muutmise-skaalal positsioneerida on lugeda kokku firmasse, organisatsiooni, sulle endale laekunud positiivse ja negatiivse tagasisidega kirjad, kõned, sõnumid. Paraku julgen oletada, et ülekaalus võib tihti olla negatiivne – uued ja harjumatud lahendused, vastuseta jäänud küsimused ning lahendamata probleemid on tihti ärritavateks faktoriteks. See ei anna aga tööst kindlasti mitte õiglast ja õiget ülevaadet. Positiivset kõlab ju ka, aga seda kuulevad enamasti klientide sõbrad ja tuttavad, eriti Eestis, sest lihtsalt pole harjutud väga tagasisidet andma.

Teine ja hulga parem viis tundub olevat ise tagasisidet küsida, nii positiivset kui ka negatiivset. Eelmisel nädalal jäi sellega silma jäätist tootev Eesti firma La Muu, kes kutsus hobinuhkidest jäätisesõpru oma Facebooki lehel südamest kaebama. Ikka selleks, et pakutavat paremaks muuta. Teine firma, kes ka ei pelga halba ega head tagasisidet, on rattariideid tootev Suurbritannia firma Rapha. Mõtete eest firma toodangu ja teeninduse kohta anti hiljuti tublidele tagasiside andjatele näiteks võimalus firma tooteid 20protsendilise allahindlusega osta. Milline erakordselt lihtne ja geniaalne mõte, muidugi juhul, kui selle tagasisidega ka hiljem midagi peale hakatakse ja pakutavat mingitki pidi paremaks muudetakse.

Siinkohal teen ka ise üleskutse. Kui sa oled pikemat aega Puhkepäeva lugedes mõelnud, et mõni teema on katmata, millest lugeda tahaks, mõni rubriik lahja või vastupidi väga tore, siis anna sellest teada (signe.sillasoo@aripaev.ee). Positiivse tagasiside üle oleme õnnelikud, negatiivse võtame hea meelega arvesse, et veel paremat lehte teha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2014, 18:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing