Puhkepäev. Tallinn Star Weekend pakub muusikat klassikast rokini.

27. juuni 2014, 00:00

Kaks päeva kestval Tallinn Star Weekendil kõlab muusikat nii roki- kui ka klassikasõpradele.

Tallinna Star Weekend toimub kahel järjestikusel päeval ning esitleb väga erinevaid muusikuid.

Esimesel päeval on kavas rokipäev, mil astuvad peaesineja The Offspringi ees lavale ka soomlaste Lordi ning horvaatia päritolu tšelloduo 2 Cellos. Teisel päeval on romantikapäev, mille peaesineja on Andrea Bocelli.

Üle kümne tonni tipptehnikat. Ürituse tehnilise juhi Andreas Lukini sõnul on tegemist tehniliselt väga keeruka ettevõtmisega. “Kuna tegemist on kahe järjestikuse täiesti erineva festivalipäevaga samal laval, siis oli väga raske välja valida, milline tehnika üldse sobib,” nentis Lukin.

Kuna nii roki- kui ka klassikalise muusika kontsert eeldab erinevat valgustust, mida ei olnud võimalik jooksvalt ümber orienteerida, siis mindi seda teed, et ülesehituse päevadel riputatakse lakke mõlema sõu valgus. “Seda kokku on üle kümne tonni. Siin lähikonnas oli valida ainult üks lava, mis sellise raskuse välja kannataks,” rääkis Lukin.

Lisaks valguslahendustele on teine efektikoht 18 meetri laiune ekraan lava tagaseinas. “Seda kasutab kindlasti Bocelli oma sõus ja ka 2 Cellos. The Offspringil on lisaks veel oma sõuvahendid, kuna bänd on festivalituuril ja kõik, mis neil on laval, on neil omal kaasas, kaasa arvatud lavasõu- ja valguselemendid ning meeskond, kes sellega tegeleb,” rääkis Lukin.

Mis puutub Tallinn Star Weekendi helitehnikasse, siis selle määras ära Andrea Bocelli kontsert. “Bocelli helitiim on äärmiselt punktuaalne, nad nõuavad hästi puhast ja korralikku saundi. Kuna meil ei olnud ei Eestis ega Baltikumis ühte marki tehnikat nõutud koguses välja pakkuda, siis tuleb kogu helitehnika Tšehhist,” teadis Lukin.

Romantiline õhkkond. Publiku jaoks tähendab see kõik, et tulemas on  kontserdid, mille tehniline tase on väga hoolikalt kontrollitud.

Orienteerumine kahe festivalipäeva vahel on publikule tehtud lihtsaks ? rokilembelisemad saavad valida esimese päeva ning klassikalise muusika ja romantika himuliste päralt on festivali teine päev.

Armastatud tenori Andrea Bocelli kontserdil kõlavad klassikalised aariad maailmakuulsatest ooperitest, samuti lood tema viimaselt albumilt “Love in Portofino”. Staari soojendab Eesti eurolaulik Tanja.

Et romantikapäeva meeleolu loomisest saaks osa ka publik, on A-sektorite piletiomanikel kohustus järgida pidulikku rõivastusstiili. Mehed on oodatud tumedas ülikonnas või smokingus. Daamidel võiksid seljas olla elegantsed õhtukleidid. Rõivastusstiili mittejärgimisel ei pruugi külastajad kontserdile pääseda.

 

Festival

  • Tallinn Star Weekend 2014

27. juunil Tallinna lauluväljakul kl 19 Lordi, 2 Cellos, The Offspring
Piletid: 39-150 eurot
28. juuni Tallinna lauluväljakul kl 18 Andrea Bocelli, Tanja
Piletid: 40-200 eurot
www.piletilevi.ee ja www.emconcert.ru

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2014, 19:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing