Riigikantselei sai uue strateegiadirektori

1321-aripaev 27. juuni 2014, 12:43

Septembrist asub riigikantselei strateegiadirektori ametikohale Margus Sarapuu, kelle tööülesannete hulka kuulub ka valitsuse ja peaministri nõustamine.

Strateegiadirektor juhib strateegiabüroo tööd, vastutab valitsuse tegevusplaanide koostamise ning valitsuse eesmärkide ja oluliste tegevuste elluviimise koordineerimise eest, tegeleb konkurentsivõime kasvuplaanide väljatöötamise ja neid toetavate konkreetsete algatuste käivitamise ja eestvedamisega, suunab riigivalitsemise arendamist ning nõustab valitsust ja peaministrit.

Sarapuu on 2007. aastast justiitsministeeriumi kantsler, enne seda 2002. aastast kohtute asekantsler, varem riigikohtu direktor. Ta on magistrikraadiga lõpetanud Tartu Ülikooli avaliku halduse eriala ja Kesk-Euroopa Ülikooli võrdleva põhiseadusõiguse ja riigiõiguse eriala.

Ta on nõustanud mõjude hindamise, valitsemiskorralduse, korruptsiooni vastase võitlemise ja kohtute haldamise teemadel Bulgaaria, Albaania, Montenegro, Horvaatia, Ukraina, Moldova, Armeenia ja Gruusia valitsusasutusi ning on osalenud ettekannetega rahvusvahelistel konverentsidel.

Tippjuhtide valikukomisjoni avalikule konkursile laekus kuus avaldust, kellest lõppvooru pääses kaks.

Sarapuu alustab uues ametis 1. septembril. Senine strateegiadirektor Oliver Väärtnõu siirdus veebruarist Cybernetica AS juhatusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2014, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing