Kohtla-Järve kärpis kulusid

30. juuni 2014, 10:40

Kohtla-Järve volikogu võttis vastu negatiivse lisaeelarve, millega kärbiti tulumaksu laekumise plaani ja mitmeid kavandatud kulutusi.

Tulumaksu plaanitust väiksema laekumise tõttu tänavu esimesel poolaastal vähendas volikogu linna tulusid 602 000 euro võrra ja tõmbas kriipsu peale kavandatud kulutustele 476 000 euro ulatuses, kirjutas Põhjarannik.

Kärped puudutavad põhiliselt linna sotsiaalasutusi, lasteaedu, huvikoole, kultuuri- ja spordiasutusi ja vähesemal määral ka linnavalitsust. Aselinnapea Ljudmila Jantšenko selgitas volikogu ees, et kokkuhoid hõlmab suures osas nende asutuste töötajate palgakulusid ja majanduskulusid.

Osa inimesi läheb palgata puhkusele kuni üheks kuuks. Mõnes asutuses on koondatud töökohti. Lasteaedades tuleb aga loobuda jõulutoetuse ootusest,

Tänavust eelarvet vastu võttes planeerisid Kohtla-Järve linnavõimud, tuginedes rahandusministeeriumi prognoosidele, et tulumaksu laekub 8,3 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. Ent aasta esimese viie kuuga oli see tõus vaid 6,4 protsenti. Positiivseid ootusi sisendas maikuu, kus linnaelanike maksudest tuli 11,6 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samas kuus. Ent äsjane juunikuu tulemus oli mullusest sootuks väiksem 0,8 protsendi võrra, mis sulatas poolaasta kasvu 5,1 protsendile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. June 2014, 10:40
Otsi:

Ava täpsem otsing