Puhkepäev. The Offspringi emotsioonitu etteaste

04. juuli 2014, 00:00

Tallinn Star Weekendi esimene kontserdipäev lauluväljakul jättis lahjavõitu mulje, mis oli suuresti tingitud publiku nappusest.

Ei, inimesi ei olnud vähe. Nendega oleks saanud ilusasti ära täita ühe, võib-olla isegi kaks Saku Suurhalli. Sadu tuhandeid kuulajaid mahutav lauluväljak on lihtsalt nii suur, et kümnetuhandelise publikuhulgaga kontserdid kaovad sinna ära. Nii ka Tallinn Star Weekendi rokipäev.

Tehniliselt põnev. Lauluväljakul jäi tühi tunne. Ei suutnud ükski õhtu kolmest esinejast nappi inimmassi korralikult käima tõmmata.

Lavaesises fännitsoonis, tõsi küll, elu kees. Õigemini läks arvestatavalt kuumaks peaesineja The Offspringi esinemise ajaks, sest esimestena mänginud Lordi ja 2Cellos fännide ühtset üles-alla rokkimist veel põhjustada ei suutnud. Lõpuks said aga mõned sajad rokkivad muusikasõbrad lava ees oma elamuse siiski kätte.

Mis oli ilus, oli kontserdi tehniline külg. Lordi ja 2Cellose etteaste naelaks oli lava tagaseina kattev hiigelekraan, kus näidati värvilisi pilte. The Offspring pakkus lisaks kallist valgussõud. Heli oli ilus ja puhas ning käis korraks uitamas ainult The Offspringi esinemise alguses, kuna megastaar kasutas isiklikku helitehnikat ning esimesed lood kulusid heli paika saamise peale.

Külm etteaste. Mis puutub The Offspingi lavakäitumisse, siis see oli lakooniline ja külm. Ei ühtegi selgitust, pealkirja ega vaherepliiki palade vahel. Võimalik, et bänd ei viitsinud nii väikese publiku ees pingutama hakata – nende jaoks oli Tallinna kontsert ju vaid üks bändi pika tuuri peatustest. Ette mängiti küll bändi kõik kõige hitimad hitid: “Why Don’t You Get a Job?”, “Pretty Fly”, “Come Out and Play”.

Õhtu ilusamaks lõiguks pean duo 2Cellose etteastet. Mitte et see muusikaliselt väga vapustanud oleks, kuigi kahele tšellole kohandatuna kõlasid huvitavana kõik bändi kaverdatud rokihitid alates Jimi Hendrixist Metallica, AC/DC ja Prodigyni. Meeldis eelkõige esinejate innukus ja soojus, mis lavalt tuli. Samavõrd kui The Offspring jäi eemalolevaks, oli 2Cellos kohal – naeris, möllas ja lõbustas.

 

Hinnang

Tallinn Star Weekend – rokipäev

Hinnang: 6

Esinesid: Lordi, 2Cellos ja The Offspring
27.06 Tallinna Lauluväljakul

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    03. July 2014, 21:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing