Nädala nali: laulupeolised registrisse

04. juuli 2014, 17:31

Juristide seas levis sel nädalal järgmine nali: kust tekkis korraga suur hulk töötajaid uude töötamise registrisse? Laulupeo korraldajad registreerisid kõik laulu- ja tantsupeol osalevad vabatahtlikud nagu seadus nõuab.

Tegelikult ei ole Eesti Laulu-ja Tantsupeo SA äriseadustiku mõistes äriühing ning vabatahtlikkuse alusel töötavaid isikuid registreerima ei pea.

Millal tuleb vabatahtlik registreerida?
Vabatahtlike registreerimisel on oluline esmalt silmas pidada, et see kohustus on vaid äriühingul ja FIE-l. Enne registreerimist tuleb alati hinnata, kas tegemist on vabatahtliku tegevusega või füüsilise isiku poolt konkreetse töö tegemisega tasu saamise eesmärgil.

Kui töötaja saab maksustatavat tasu, ei ole see enam vabatahtlik tegevus ja registreerimisel tuleb valida vastav töötamise liik (tööleping, VÕS jne). FIEde puhul soovitab maksuamet lähtuda ka sellest, kas töö, mida vabatahtlik teeb, on seotud FIE ettevõtlusega või mitte. Kui see on seotud ettevõtlusega, tuleb registreerida ka vabatahtlik töötamine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. July 2014, 11:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing