Õllesummer vahutab kasumit

Pille Ivask 06. juuli 2014, 09:45

Õllesummerit korraldava Marje Hansari ettevõtte Meediaekspress OÜ kontol seisab 400 000 eurot vaba raha.

Meediaekspress OÜ, mille peamine käive tuligi möödunud aastal Õllesummeri korraldamisest, teenis mullu veidi enam kui 36 000 eurot kasumit ning käive tõusis varasema aastaga 17%, 900 000 euroni.

Hansar nõustus, et möödunud aasta oli hea aasta. „Keskendusime rohkem Õllesummerile ning hoidsime kuludelt kokku,“ rääkis ta, lisades, et kokkuhoid saavutati ka näiteks tööjõukuludelt.

Majandusaasta aruande põhjal on Meediaekspress OÜ-l jaotamata kasumit enam kui 400 000 eurot, millest umbes pool on investeeritud Swedbanki.

Hansari sõnul on Rootsi panganduskontsern tema jaoks ainuõige valik, kuna ettevõtte algusest peale on oldud just Swedbanki kliendid. „Ka erakliendina kasutan Swedbanki, olen selles mõttes konservatiivne vanaaegne inimene,“ märkis Hansar.

Hansar täpsustas, et osa rahast on paigutatud investesteerimisportfelli, mida pank ise haldab. „Meelelahutusäri ise on nii riskantne, veel omakorda investeerimisriske võtta ei tohi,“ rääkis ta. Õllesummeri perenaine lausus, et meelelahutusäris on väga oluline, et pidevalt oleks varuraha. „Tänu sellele, et olime mõistlikult kogunud, õnnestus meil hakkama saada ka paaril väga raskel aastal,“ lausus ta õpetlikult.

Tänavuse aasta kohta Hansar ennustusi teha ei soovinud, sest kuigi Õllesummer on järgmisel nädalal, on meelelahutusäri heitlik. Mis aga puutub rahaasjadesse, siis lausus Hansar, et seda tüüpi äris peab ise jääma alati tagaplaanile. Ta lausus, et kui mõned kontserdikorraldajad maksavad kõigepealt endale palka ning alles siis mõtlevad näiteks esinejatasudele, oleks mõistlik toimida vastupidi. "Muud kulud enne ja alles pärast seda saab vaadata, palju endale jääb," võttis ta kokku.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    09. July 2014, 08:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing