Börs: investorid ootavad pikisilmi teise kvartali tulemusi

Raido Neemre 08. juuli 2014, 23:35

USA turud olid täna juba teist päeva järjest languses. Investorid ootavad pikisilmi teise kvartali tulemusi.

“Me oleme äraootaval seisukohal ning aktsionäride hulgas valitseb kerge ärevus oodates teise kvartali tulemusi. Investorid otsivad tõestust, et USA majandus on aasta teisel poolel kasvuteel,” sõnas EverBank Wealth Managementi turuanalüütik Chris Gaffney

“Arvestades turgude hiljutisi rekordeid, on vähetõenäoline, et aktsiad liiguvad kõrgemale ilma märkimisväärse uue katalüsaatorita, mis saab tõenäoliselt olema teise kvartali tulemused, mida teoorias hakatakse avaldama järgmisel nädalal, kuid praktikas teeb täna otsa lahti Alcoa,” märkis Wunderlich Securities turuanalüütik Art Hogan.

Twitter kukkus täna 7,1%, 37,38 dollarile aktsia eest. Pandora kukkus 7,2%, 25,83 dollarile aktsia eest. Mõlema ettevõtte aktsiad tegid suurima languse alates 6.maist. Facebook ja  TripAdvisor, mis mõlemad on 2014. aastal enam kui 98% rallinud, langesid 4,2%.

USA suurim alumiiniumitootja Alcoa avalikustab täna peale börsi sulgemist oma teise kvartali tulemused, tehes sellega kvartalitulemuste avalikustamise otsa lahti.

Ettevõtted nagu Citigroup, JPMorgan Chase, Goldman Sachs, Yahoo! ja Johnson & Johnson avalikustavad oma majandustulemused järgmisel nädalal. 

Dow Jones tegi 0,69% languse ja sulgus 16906,62 punktil. S&P 500 kukkus 0,70% ja lõpetas päeva 1963,94 punktil. Nasdaq tegi 1,35% languse ja sulgus 4391,46 punktil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2014, 23:35
Otsi:

Ava täpsem otsing