Külmikautost leiti üle 20 tonni salakütust

08. juuli 2014, 10:29

Maksu- ja tolliameti ametnikud peatasid Pärnumaal rutiinse kontrolli käigus Lätist saabunud külmikhaagisega veoki, millest leiti 26 diislikütusega täidetud mahutit.

Maksu- ja tolliamet teatab, et teistest riikidest illegaalselt toodud kütuste avastused on viimasel aastal selges kasvutrendis. „Alles mõni kuu tagasi peatasid ametnikud korraga kolm veokit, millest igas oli umbes 26 000 liitrit diislikütust. Kevadel on kinni peetud kokku üle 200 000 liitri ebaseaduslikult riiki toodud kütust,“ rääkis maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna Lõuna liikuvkontrolli talituse juhataja Kunnar Keres.

Kerese sõnul on siiamaani üritatud kütust riiki sisse tuua spetsiaalselt selleks ehitatud mahutites ning tavalistes tendiga haagistes, külmikust ei ole varem kütust avastatud.

Juunis peatatud veoki kauba saatedokumentide järgi pidi külmikus olema 26 tühja taara alust. Politsei- ja piirivalveamet alustas dokumentide võltsimise kohta kriminaalmenetluse ning 26. juunil määras Pärnu maakohus Lätis elavale veokijuhile Genadijsele neljakuulise tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. 

Veok ja selle haagis olid registreeritud Eestis ning lisaks võltsitud kauba saatelehele alustas PPA ka väärteomenetlust ohtlike ainete vedamise nõuete rikkumise kohta Lisaks PPA menetlustele alustas väärteomenetluse aktsiisiga maksustatavate kaupadega seotud eeskirjade rikkumise kohta ka maksu- ja tolliamet. „Tuvastame kütuse vedu organiseerinud isikud ja määrame neile kuni 3200 euro suuruse rahatrahvi. Lisaks kantakse kütus riigi omandisse,“ selgitas Keres.

Konfiskeeritud kütuse jagab maksu- ja tolliamet abivajajatele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2014, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing