Patendiameti väljaanded lõpetavad paberil ilmumise

1321-aripaev 08. juuli 2014, 14:10

Justiitsministeerium on koostanud eelnõu, mille järgi ei ole edaspidi võimalik tellida paberkandjal patendiameti ametlikke väljaandeid, vaid need on kättesaadavad elektroonselt patendiameti veebilehel.

Patendiamet selgitas, et eelnõu eesmärk on otstarbekus ja kulude kokkuhoid.

Olulisemad muudatused:

- Edaspidi ei ole enam võimalik tellida patendiameti ametlikke väljaandeid (Eesti Kasuliku Mudeli Leht, Eesti Kaubamärgileht, Eesti Patendileht, Eesti Tööstusdisainilahenduse Leht) paberkandjal ja nende väljaannetega saab tutvuda patendiameti veebilehel. Praegu ilmuvad ametlikud väljaanded paberil. Lisaks avaldab patendiamet need lehed oma veebilehel PDF-vormingus, kuid seejuures on õiguslik tähendus paberväljaandel.

- Eelnõu kohaselt hakkavad patendiameti ametlikud väljaanded ilmuma senisest tihedamini. Kui praegu ilmub Eesti Kaubamärgileht iga kuu, Eesti Patendileht kuus korda aastas ning Eesti Kasuliku Mudeli Leht ja Eesti Tööstusdisainilahenduse Leht neli korda aastas, siis edaspidi hakkavad kõik väljaanded ilmuma iga kuu.

Määrus jõustub kolme kuu möödumisel selle avaldamisest Riigi Teatajas.

Kaubandus-tööstuskoda ootab ettevõtjate arvamusi ja ideid eelnõu kohta hiljemalt 14. juuliks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2014, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing