TIIB Kindlustusmaakler sai hoiatuse 

1321-aripaev 08. juuli 2014, 12:14

Finantsinspektsioon tegi ettekirjutuse TIIB Kindlustusmaaklerile, kellelt nõuab kliendi teavitamist enne lepingu sõlmimist või asjaolude selgitamist lepingu muutmise korral.

TIIB Kindlustusmaakleri juhatuse liikmed Vallo Saar ja Eston Kroon peavad tagama, et nende ettevõte annab kliendile soovitusi iga kord enne liikluskindlustuse lepingu sõlmimist ning enne sõlmitud kindlustuslepingu muutmist. Samuti peab TIIB Kindlustusmaakler võimaldama kliendile kindlustuslepingu, mis vastab kõige paremini kliendi kindlustushuvile ja nõudmistele.

Õnnetusjuhtumikindlustuse, reisikindlustuse, vabatahtliku sõidukikindlustuse ning kodukindlustuse lepingute vahendamisel kohustas finantsinspektsioon kindlustusmaaklerit teavitama klienti hüvitamise põhimõtetest kindlustusjuhtumi korral, sealhulgas sellest, millisele kohtule võib kindlustuslepingu alusel esitada nõude.

Finantsinspektsioon kohustas TIIB Kindlustusmaaklerit teavitama klienti reisikindlustuse ning kodukindlustuse lepinguid vahendades, kui suur on iga lepingu puhul kindlustusseltsilt saadav vahendustasu.

Kindlustusmaakler on kindlustusvahendaja, kelle ülesanne on valida pärast kliendi kindlustushuvi väljaselgitamist erinevate kindlustusseltside pakkumiste seast välja kliendi jaoks sobivaim pakkumine. Samuti peab maakler põhjendama oma nõuandeid ja soovitusi põhjalikkusega, mis vastab sõlmitava kindlustuslepingu keerukusele. Kindlustusmaaklerile maksavad vahendustasu kindlustusseltsid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2014, 13:14
Otsi:

Ava täpsem otsing