Krimelte: kuuline kõikumine on tavaline

Ken Rohelaan 10. juuli 2014, 17:36

Eesti ekspordi vähenemist kommenteerinud Krimelte tegevdirektori Alar Salumi sõnul on nende äri hooajaline, müügitulemused sõltuvad paljudest faktoritest ning kõikumised on tavaline.

Salum ütles, et ühe kuu tulemused ei ole Krimelte jaoks oluline näitaja, sest ettevõte võrdleb alati kvartali, poolaasta või aasta numbreid. Ta tõi näiteks, et eelmise aasta juunisse planeeritud hinnatõus kasvatas hüppeliselt müüki mais.

Eelmise aastaga võrreldes näitas Krimelte esimese poolaasta müük mõõdukat kasvu. Kuue kuu müügitulemuse kohta ütles Salum, et üksikute eranditega on ilusaid kasvunumbreid näha pea kõikidel Krimelte eksportturgudel. Baltikumis on ettevõtte müük kasvanud üle 20%, Kasahstanis ligi 70%, Poolas ligi 50% ning eksport Jaapanisse on pea kahekordistunud.

Salumi teatel omandas Krimelte veebruaris 75% osaluse Hispaania ettevõttes Olivé Qu?mica, mis aitas kasvatada müüki praktiliselt kõikidel Lääne-Euroopa turgudel. Tegevjuht lisas, et ka aasta teises pooles näeb ettevõtte suurt kasvupotentsiaali ennekõike just selles piirkonnas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. July 2014, 10:49
    Otsi:

    Ava täpsem otsing