DNB Eestil hiilgavad tulemused

15. juuli 2014, 11:27

ASi DNB Pank esimese poolaasta tulud kasvasid 9,4% võrreldes mullu sama ajaga. Panga kulud on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenenud ligi 70%.

ASi DNB Pank tänavuse esimese poolaasta puhaskasum oli 1,8 miljonit eurot, millest II kvartali kasum moodustas 1 miljon eurot. Tulude kasvu on toetanud suurenenud laenuportfell ning kindlustuslepingute vahendamine, teatas pank.

DNB netolaenuportfell kasvas aastases võrdluses 11% ulatudes 537 miljoni euroni. Kasvanud laenuportfelli toel suurenes ka intressitulu 13% võrreldes 2013. aasta I poolaastaga. Hoiuste maht ulatus II kvartali lõpuks 295 miljoni euroni, kasvades aastaga 24%. Hoiuste ja laenu suhe tõusis 54,9%-ni võrreldes 49,1%-ga eelmise aasta samal perioodil.

Panga kulud on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenenud 69,1%, mis on peamiselt tingitud kulude kontrollist.

DNB Grupi kasum II kvartalis oli 4654 miljonit Norra krooni, mis on 2013. aasta II kvartali kasumist 856 miljoni Norra krooni võrra suurem. Kasumi kasv aitab kaasa panga omakapitali kogumisele vastavalt kehtestatud nõuetele, vahendas DNB.

„Tänu II kvartalis saavutatud headele tulemustele oleme pankadele kehtestatud uute kapitalinõuete täitmisega graafikus. 2014. aasta teise kvartali kasumitõusu taga on suuremad laenumahud, suurenenud laenumarginaalid, vähenenud restruktureerimiskulud ja madalad laenukahjud,“ kommenteeris DNB Grupi tegevjuht Rune Bjerke.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. July 2014, 13:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing