Börsil: tulemused tõid leevendust

Juhan Lang 15. juuli 2014, 10:15

Aasia aktsiaturud täna valdavalt tõusid, sest USA suurpank Citigroup teatas eile oodatust parematest II kvartali tulemustest ja Jaapani keskpank teatas, et jätkab senise rahapoliitikaga.

Jaapani Topix indeks liikus 0,8% ülespoole, MSCI Asia Pacific indeks tõusis 0,5%, Hongkongi Hang Seng indeks tõusis 0,4 protsenti, kuna Hiina laenude ja välismaiste otseinvesteeringute statistika ületas analüütikute ootusi.

Tänase päeva üks põhisündmusi on Föderaalreservi esimehe Janet Yelleni esinemine USA Senati ees. Daiwa Securitiesi vanemstrateeg Hirokazu Kabeya ütles Reutersile, et turud ootavad temalt jätkamist poliitikaga, mis arvestab majanduse ja tööturu taastumise tempot.

Citigroupi positiivsetest tulemustest tuge saanud USA aktsiaindeks S&P 500 tõusis eile 0,5 protsenti. Shinkin Asset Managementi fondijuht Naoki Fujiwara selgitas Wall Street Journalile, et USA tulemuste hooaja algus koos Citigroupi heade tulemustega pakub aktsiainvestoritele kergendust. „Korralikud tulemused aitavad ka vähendada hirme, et aktsiad on ülehinnatud,“ märkis ta.

West Texas Intermediate (WTI) toornafta kauples 100,89 dollaril barrelist ehk kahe kuu madalaima taseme lähistel enne inventuuri andmeid, mis võivad anda märku tugevast kütuse nõudlusest USAs. Brenti toornafta hind märkimisväärselt ei muutunud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2014, 08:33
Otsi:

Ava täpsem otsing