15. juuli 2014 kell 8:19

Saaremaa Piimatööstus vabanes Vene ekspordikeelust

Läinud nädalal teatas Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor, et tühistas ASi Saaremaa Piimatööstus suhtes ligi pool aastat tagasi kehtestatud ekspordikeelu.

See tähendab, et Saaremaal valmistatud juust võib taas Peterburi poole liikuda, kirjutas Saarte Hääl.

Saaremaa piimatööstuse juhi Andi Saagpaku sõnul läks enne ekspordikeelu kehtestamist umbes pool nende juustutoodangust meie idanaabrile. Peamine tarnekoht oli Peterburi piirkond.

Saagpakk ütles, et Venemaa kontrollid väisasid nende ettevõtet läinud aasta sügisel. “Toona polnud nad rahul meie sanitaarruumidega ja avaldasid arvamust, et peaksime senisest enam tegema toorpiima analüüse,” märkis ta. “Ekspordikeelu kehtestamisest saime aga teada alles detsembri lõpus.”

Kevadeks oli Saaremaa piimatööstus Vene poole nõudmised täitnud. Kuid võttis veel kolm kuud, enne kui ekspordikeeld tühistati. “Miks keeld tühistati, seda ei peaks minu käest küsima. Venemaa pani keelu peale ja Venemaa võttis selle ka maha,” rääkis Saagpakk Saarte Häälele. “Märtsiks olime nende ettekirjutised täitnud ja võttis veel kolm kuud, enne kui sealne turg meile taas avati. Midagi pole parata – suurel riigil on suur masinavärk, kus asjaajamine käib aeglaselt.”

Hetkel kuum