Tagasipööre ministeeriumi on lubatud

16. juuli 2014, 00:00

Paistab, et plaanitav töövõimereform on praegusel ajal kõige enam proovile pannud hoopis riigikogu sotsiaalkomisjoni töövõime.

Lugu ei olegi ilmselt kuigivõrd selles, et enne reformi eelnõu kokkupanemist ei oleks osapooltega arutatud. Isegi kõige paremini korraldatud eelnevate arutelude ja kaasamise juures tuleb ette küsimusi, kui asjad juba paberile jõuavad. Siis on näha, mis osapoolte ideedest ja tähelepanekutest on saanud, kas need on eelnõus koha leidnud ning kas nende algne mõte pole mitte pea peale pööratud. Vahepeal võib ka lihtsalt veel üht-teist meelde tulla, mida algul ei osanud välja pakkuda.

Las ministeerium tegeleb. Küll on aga kummaline kuulda sotsiaalkomisjoni esimeest Heljo Pikhofi ütlemas “Aktuaalse kaamera” uudises, et reformieelnõus on vähese eeltöö tõttu palju kitsaskohti ning palju tööd pidanuks komisjoni asemel ära tegema sotsiaalministeerium. “Meie tööjõud on ju sotsiaalkomisjonis palju väiksem,” tõdes Pikhof. Jääb arusaamatuks, miks ei saa sammu tagasi astuda. Kui eelnõu on toores ja/või tahab põhjalikku täiendamist, siis on ju kõige lihtsam viis see koos vahepeal lisandunud ette- ja tähelepanekutega tagasi töövõimekamale ministeeriumile saata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    15. July 2014, 21:19
    Otsi:

    Ava täpsem otsing