Äriregister kuvas valeandmeid

1321-aripaev 16. juuli 2014, 09:50

Uuendus tõi äriregistrisse vea, mille tulemusel võis olla vale nii käibemaksukohustuslase number kui ka registreerimise aeg või kuvati välja infot, et ühing on käibemaksukohustuslane, kuigi seda tegelikult ei olnud.

14. juuli õhtul toimus äriregistri teabesüsteemis muudatus, millega lisati süsteemi võimalus ühingu käibemaksukohustuslase info välja näitamiseks, teatas Registrite ja Infosüsteemide Keskus.

Muudatuse tulemusena kuvati õige info välja lingi „Vaata registreerimise ajalugu“ alt, kuid tulenevalt andmete välja kuvamise loogikast, kuvati päringu vastuses teatud ühingute kohta välja ekslikku käibemaksukohustuslase infot. Sellest tulenevalt võisid käibemaksukohustuslase number ja registreerimise aeg olla valed või kuvati välja infot, et ühing on käibemaksukohustuslane, kuigi seda tegelikult ei olnud.

Käibemaksukohustuslase info kuvamine eemaldati teabesüsteemist 15. juulil. Registrite ja Infosüsteemide Keskus vabandab ja tegeleb süsteemivea parandamisega. Amet loodab taastada käibemaksukohustuslase info kuvamise äriregistri teabesüsteemis hiljemalt juulikuu lõpuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2014, 08:25

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing