Kokkuhoid surub kontorid kolima väiksemale pinnale

17. juuli 2014, 12:21

Tänase büroopindade turu trend on kulude kokkuhoid - klient nõuab uutelt büroopindadelt efektiivsemat pinnakasutust ja optimaalseid püsikulusid.

Uute büroopindade kasvav pakkumine võimaldab ettevõtetel kolides liikuda ka sarnase üürikulu juures kõrgema kvaliteediga pindadele, analüüsis turu arenguid 1Partner Kommertskinnisvara juhtiv partner Tanel Tarum.

"Uusi büroopindasid lisandub järjest. Sel aastal tuleb Tallinnas turule ligi 40 000 ruutmeetrit uut kontoripinda. Sellele lisandub viimane uudis Eesti Loto uue maja ehitamisest," ütles Tarum. "Suurenev pakkumine hoiab üürihinna tasemed paigal ja annab ettevõtetele võimaluse kolida sama kulubaasi juures uuema ja kvaliteetsema büroopinna peale."

Ettevõtjate mitte liiga kõrge kindlustunde ja olematu majanduskasvu tingimustes on oluline märksõna kulude kokkuhoid. Uue ja kvaliteetsema büroopinna peale kolimine võimaldab selle efektiivsema lahenduse ja mõistlikuma energiatarbe kaudu saavutada kokkuhoidu kogukuludes.

"Büroopinna vahetamise parim efekt ei seisne alati ainult kulude kokkuhoius, vaid töökeskkonna paranemises, mis võimaldab saavutada parema töötulemuse," lisas Tarum.

Kesklinna üürihinnad kaasaegsetes uutes hoonetes on valdavalt 12-14 eurot/m², vanemates hoonetes 10-13 eurot/m². Kesklinna läheduses uute büroohoonete hinnatase on 10-13 eurot/m². Vanemates, kuid siiski hea kvaliteediga hoonetes on äärelinna büroode üürihind 6-10 eurot/m². Büroode vakantsus Tallinnas on keskmiselt 5-8%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. July 2014, 13:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing