Puhkepäev. Festival setude taluõuel

18. juuli 2014, 00:00

Täna-homme toimub Eesti kagunurgas Meremäel neljandat korda Ostrova festival, kus esinevad Eesti pop- ja rokkmuusika lipulaevad ning mitmed setude kollektiivid.

Tänasel avaõhtul algusega 18.30 esinevad Curly Strings, Lenna, Singer Vinger, Tanel Padar ja The Sun. Homne programm algab kell 13 ning toob kuulajate ette Dagö ja Mikk Tammepõllu, aga ka rea vähemtuntud nimesid, näiteks Mokornulga leelokoor või Seto leelokoor Sõsarõ, mis asutati Petserimaalt Tallinnasse ja Harjumaale elama siirdunud setodest ja nende järeltulijatest. Esinevad ka meesansambel Seto Miihi Summ, rahvamuusika duo Asso Int ja Martin Müller ning ainsa väliskülalisena Valgevene rahvamuusika tuntuim esindaja WZ Orchestra. Festivali lõpetab simman ansambel Ummamuudu eestvedamisel.

Korraldajate sõnutsi on kava kokku pandud kahe eesmärgiga: ühelt poolt tuua Eesti popmuusika paremik setudele koju kätte, teisalt tutvustada Seto folkloori ja anda kohalikele muusikutele võimalus esineda laiemale publikule. Muusikaliste etteastete kõrval ilmestavad festivali setu rahvatantsude ja -laulude ning käsitöö õpitoad. Lähiümbrusest kohale tulnud käsitöömeistritelt saab osta kaltsuvaipu, sokke-kindaid ja ehteid.

Setomaale hinge kosutama. Setomaa on linnastuvas Eestis üks omapärasemaid kohti, kus tugevalt tunnetatakse oma identiteeti, keelt, kombeid ja kultuuri. Ostrova küla aktivistid püüavad festivaliga anda omapoolse panuse setu traditsioonide elujõulisusele ning sellele, et setu iidsed laulud ja tantsud jätkuvalt rikastaksid Eesti kultuuripilti. Erinevalt teistest festivalidest, mis toimuvad vabaõhulaval, leiab üritus aset taluõuel: selle eestvedaja, perekond Tulp, võõrustab festivalirahvast oma koduhoovis, kus heinamaast saab festivaliplats, ning korraldab kogu asja hobikorras, mittetulunduslikel eesmärkidel.

Perekond Tulp loodab, et festival aitab osalejaid “välja rebida igapäevasest rutiinist ja muredest, saada positiivne emotsioon pikaks ajaks ning nautida maalilist Setomaa suve”. Looduskaunis ja põneva kultuuripärandiga Setomaa ootab igaüht, kes tahaks linnakärast eemale saada!

 

Festival

 • Ostrova festival

18.–19.07 Ostrova külas Mere­mäel

Piletid: kohapeal müügil päevapiletid 15 €
Lastele, kuni 15. eluaastat (k.a, dokumendi ettenäitamisel) sissepääs koos vanemaga tasuta.

www.ticketpro.ee
www.ostrovafestivalid.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

  Vaata kogu kava
  Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
  17. July 2014, 21:56
  Otsi:

  Ava täpsem otsing