Kahtlased elektroonikaseadmed ei jõudnud ostjateni

18. juuli 2014, 14:31

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) kontrollis esimesel poolaastal ligi 10 290 internetipoest ja -foorumist tellitud elektroonikaseadet, millest 8473 tunnistati nõuetele mittevastavaks.

Kontrollitud seadmetest enamusel puudus CE märk või andmed toote tuvastamiseks. Kõige enam oli probleeme väljaspool Euroopa Liitu asuvatest internetipoodidest ostetud seadmetega, vahendas amet oma pressiteates.

TJA rõhutab, et sageli ei mõtle ostjad sellele, et ka väikese võimsusega elektroonikaseadmed, näiteks spordikellad, GPS navigaatorid, koerte piirdeaiad, autode multimeediaseadmed ja videoseadmed, peavad vastama Euroopa nõuetele. Nõuetele vastav seade on märgistatud CE märgiga ja on tuvastatav tootja andmete ja mudeli numbriga.

Maksu- ja tolliamet hävitab nõuetele mittevastavaks tunnistatud elektroonikaseadmed või saadab saatjale tagasi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2014, 14:31
Otsi:

Ava täpsem otsing